Blogom

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció, stb.) csak Zsolnai Zita (szerző, szellemi tulajdonos) előzetes írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie - többek között - a Polgári Törvénykönyv 1957. évi IV. tv., a Büntető Törvénykönyv 1978. évi IV. tv., a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. és a Sajtóról szóló 1986. évi II. tv. vonatkozó rendelkezéseinek. A tartalomszolgáltató engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos."

Blog
 

Imádok főzni, jókat enni, de ez nem elég ahhoz, hogy ténylegesen is megfelelően táplálkozzunk! Nem jelentheti ugyan azt a minőséget, egy gyorséttermi vagy félkészen vásárolt termék, és egy bio körülmények között megtermelt zöldség, gyümölcs és húsfélék. 2 gyerekem van, akiknek a testi, lelki egészsége mindennél fontosabb a számomra. Ettől függetlenül semmilyen számukra nem tetsző dolgot, erőltetni nem fogok. Nem egyszerű igaz?!

Ismerős neked is? Kedves nő és anyatársam, erről szól a blogom is, hogyan könnyítsük meg a dolgos hétköznapokat! Recepteket, egészséges életmódhoz tippeket olvashatsz, na és egy pici tudományos háttérinfót csak azért, hogy egy helyen megtaláld őket, ezzel is időt spórolva magadnak! <3




Az élelmi rostok azok, amiket a bélflóránk imád és igazán hálás lesz neked, ha legalább heti 3 alkalommal a zöldségek és gabonafélék mellett ezeknek a fogyasztását is beiktatod. A chia mag felhasználása elég széleskörű, a belőle készült pudig variációk tárháza pedig kimeríthetetlen Gyerek vagy felnőtt odavan érte az esetek többségében.

Nem sikerül fogynod vagy a kezdeti siker után stagnál a súlyod, esetleg már elkezdtél vissza is hízni? Hormonegyensúly hiányban szenvedsz (pcos, endometriózis, mióma..), pajzsmirigy vagy emésztőrendszert érintő betegséged van? Akkor neked nem lesz a barátod a virsli, de más feldolgozott húsipari termék sem! Ez a témája ennek a videónak.

Semmivel sem nehezebb kovásszal készíteni pogácsát. Egy valamire kell figyelnünk vagy inkább kitapasztalnunk mennyire erős már az anyakovászunk. Ha erős (már az elkészítésétől eltelt akár több hét is) akkor kevesebb kovász is elegendő. Általában az élesztőt kovásszal 10 %-tól, 40 %-ig lehet helyettesíteni. Ebben a receptben, erős és érett kovászt...

Táplálkozási tanácsadóként, de edzőként is gyakran találkozok olyanokkal, akik ebben szenvednek. Kérdezhetitek: azt még megértitek, hogy táplálkozással kapcsolatban kérek ilyen irányú laboreredményt, de edzőként mi közöm van ehhez?