Üdvözöllek

Végzettségeim:

Észrevettem nagyon kevés oldal szól hozzánk, hormonális zavarokkal küzdőkhöz és még kevesebb a 40-es korosztályhoz. Legyen az stílus, életmódi, mozgás, lelki-testi zavaraink, napi stiklijeink. Évek óta tervezem, hogy elindítom az oldalamat, most elérkezett az idő.

Az én történetem a második gyermekem születése után kezdödött, ekkor 33 éves voltam. Itt elmondanám, egész életemben sportoltam, versenyszerűen is, gyerekként a kajakoztam, 26 évesen az első gyerekem születése után pedig fittnesz versenyeztem. Mégis azt kell írnom, nem az egészséges életmódról szóltak ezek az időszakok. Étkezési és testkép zavarokkal jó darabig küzdöttem én is.

Hogyan kerül ez ide?

Az elején leírtam, hogy a kálváriám 33 éves korom után kezdődött. A betegségem az ösztrogén dominancia kialakulásának szerves része többek között ma már jól tudom, a nem megfelelő táplálkozás. Szó szerint az vagy amit megeszel.

5-6 év kemény küzdelem a nőisségem megőrzéséért és a teljes gyógyulásért....sikeremet véletlenül sem az orvosoknak köszönhetem, ők egyből mesterséges hormonokkal tömtek (szerencsére hamar rájöttem micsoda károkat okoznak), majd a teljes kipakolás réme (miómák) lebegett fölöttem. Kopaszság, elhízás, depresszíó, vérszegénység és végül utolsó csapásként autoimmun betegség (hashimoto). Senki nem mondott semmit, teljes bizonytalanság és amikor másodszorra küldtek haza a kórházból, hogy elmarad a műtét, Isteni jelnek vettem.

Elkezdtem kutakodni a neten a tünetekből kiindulva és külföldi oldalakon rátaláltam az ösztrogén dominanciára, szinte minden tünetem passszolt. Megtaláltam itthon azt a hölgyet Iglói Nórát, aki Norvégiából hazahozta a gyógymódot. Lassan fokról fokra, visszaesések, jobb-rosszabb időszakok után a gyógyulás teljes. 45 évesen jobban működök, mint új koromban :)

Miben tudok segíteni?

 Azóta is folyamatosan tanulok, mivel edzőként dolgoztam a betegségem elött is, ezért itt kezdtem el először keresni a testmozgásnak milyen hatása van a szervezetre egy ilyen betegség kapcsán. Nem lepődtem meg amikor kiderült az egyes tűnetek szempontjából is, más és más típusú mozgás javasolt, továbbá nagyban függ az adott ember habitusától, mi az ami leköti és örömét is leli benne.

Ezután a táplálkozás hatása a hormonális, endokrin rendszerre volt a következő terület. Ez a szegmens az ami, teljes ráhatással van az egész szervezetünkre, lelkiállapotunkra. Csodálatos hangszer az emberi test és felhangolásra vár. Ahány ember, annyiféle táplálkozási típus és ez a területe a tanácsadásnak a legkényesebb, ezt élethosszig tanulom, figyelem az már biztos.

El kell mondjam itt, hogy rengeteg téveszme és önjelölt tanácsadó van a neten, aki ennek a betegségnek a közelében sem járt, elvégzett egy gyorstalpaló iskolát és ezzel szakembernek tudja magát. Szerencsére egyre több az olyan orvos, aki felismerte, természetes gyógymóddal, hatékonyabb a gyógyítás. A hozzám táplálkozási és hormonális tanácsadásra jelentezőket, ha kell hozzájuk írányítom. Ideje feladni a struccpolitikát és esélyt adni a gyógyulásnak. Nem vagy egyedül, hiszen ezalatt a 10 év alatt rengeteg sorstársamnak tudtam segíteni.

Remélem, sőt tudom, ezt azért küzdöttem végig, hogy segítségére legyek a hozzám fordulóknak, megmutatva, van remény. Egyvalamit neked kell hoznod az pedig a magadba és gyógyulásodba vetett töretlen hited.

Legjobbakat kívánva!

Zita

Jelentkezek tanácsadásra, információt kérek