Üdvözöllek

Amiben segíthetek

Munkám során jellemzően a 30-60 éves korosztállyal találkozom/foglalkozom, akik főleg testsúly problémákkal, emésztési zavarokkal, hormonegyensúly hiánnyal küzdenek, és az ezzel kapcsolatok ismereteiket szeretnék bővíteni, mélyíteni.

Kiemelt területeim:

 • Táplálkozási szükségletek felmérése
 • Személyre szabott étkezési tervek készítése
 • Egyes emésztőrendszeri problémák kezelése
 • Hormonegyensúly 
 • Speciális étrendek
 • Testsúlykontroll
 • Sporttáplálkozás

A természetgyógyászok és a táplálkozási szakértők gyakorlati köre és képzettsége eltérő lehet, ezért mindig konzultálj orvossal, mielőtt jelentős változtatásokat hajtasz végre az étrendben vagy konkrét egészségügyi problémáid vannak. Amennyiben szükséges, szakorvoshoz és vagy dietetikushoz irányítalak.

Amiben nem tudok segíteni

 1. Nem vagyok orvos nem állítok fel diagnózis - De segíteni tudok abban, hogy célirányosan milyen orvoshoz, szakemberhez fordulj, ha szükséges
 2. Nem javaslok terápiát-De segíthetek egy egészséges étrend kialakításában
 3. Nem írok terápiás étrendet - De segíthetek a bélflóra regeneráló étrend összeállításában
 4. Nem javaslok hormon terápiás gyógymódokat- De ajánlok természetes, gyógynövényből készült étrend kiegészítőket, hogy még jobb formában legyél

Végzettségeim:

- Food Sience and Human Nutrition Bsc. Kharkiv State University of Food Technology and Trade (folyamatban) - Department of Food Technology of Fruits, Vegetables and Milk and Innovations in Health Nutrition - Élelmiszer mérnök - Innovációk az egészséges táplálkozásban szakirány (2019- )

- Természetgyógyász-fitoterapeuta

- Nutrition and cancer/Táplálkozás és a rák University of Wageningen

- Nutrition and Health: Human Microbiom/Táplálkozás és egészség: Az ember microbiomja-bélflórája, regenerálása, University of Wageningen

- SIBO specialista© (2022) dr. Nirala Jacobi USA SIBO Mastery Program

- Hormonok és a mikrobiom (Hormon und mikrobiom) továbbképzés (Silke Uhlendahl természetgyógyász Németország) 2024

Az autonóm idegrendszer diszautonómiája, mint a dysbiosis és a szivárgó bél szindróma oka (Die Dysautonomie des vegetativen Nervensystems als Ursache für Dysbiose und Leaky-gut-Syndrom) továbbképzés (Michael Martin természetgyógyász Németország) 2024

- Exokrin hasnyálmirigy-elégtelenség és diabetes mellitus (exokrine pankreasinsuffizienz und diabetes mellitus) továbbképzés (Fabian Müller természetgyógyász Németország) 2024

- Genova Diagnostics USA

 • Irritable Bowel Syndrome (IBS) - Utilizing Stool Testing as A Possible First-Line Approach to IBS -- Irritábilis bél szindróma (IBS) - A székletvizsgálat alkalmazása az IBS lehetséges első vonalbeli megközelítéseként
 • Small Intestinal Bacterial Overgrowth: Updates and Clinical Implications --A vékonybélben lévő baktériumok túlszaporodása: aktuális irányelvek és klinikai következmények

 • Modulating the Gut Microbiome - Bélflóra befolyásolása/szabályozása

- Életmód és táplálkozási tanácsadó, Weider Professional

- Komplementer hormonegyensúly tanácsadó, Konnektív természetgyógyász iskola

- Sporttáplálkozás, táplálék kiegészítés, Weider Professional

- Testépítés-fitnesz edző, Testnevelési Egyetem

- GTA gerinctréner, ART edzőképző

- Testolvasás, testtartáselemzés, Balance Akadémia


Pharma Nord Akadémia 2022:

 • 2022.02.22. A hormonrendszer és az anyagcsere változásai a különböző életszakaszokban - Dr. Csomai Zita
 • 2022.03. 04. Szénhidrát anyagcsere zavarok és a hormonháztartás működését támogató étrendi javalatok - Galló Nóra dietetikus

2018.02

Észrevettem nagyon kevés oldal szól hitelesen hozzánk, hormonális zavarokkal küzdőkhöz és még kevesebb a 40-es korosztályhoz. Legyen az stílus, életmódi, mozgás, lelki-testi zavaraink, napi stiklijeink. Évek óta tervezem, hogy elindítom az oldalamat, most elérkezett az idő.

Az én történetem a második gyermekem születése után kezdődött, ekkor 33 éves voltam. Itt elmondanám, egész életemben sportoltam, versenyszerűen is, gyerekként a kajakoztam, 26 évesen az első gyerekem születése után pedig fitness versenyeztem. Mégis azt kell írnom, nem az egészséges életmódról szóltak ezek az időszakok. Étkezési és testkép zavarokkal jó darabig küzdöttem én is.

Hogyan kerül ez ide?

Az elején leírtam, hogy a kálváriám 33 éves korom után kezdődött. A betegségem az ösztrogén dominancia kialakulásának szerves része többek között ma már jól tudom, a nem megfelelő táplálkozás. Szó szerint az vagy amit megeszel.

5-6 év kemény küzdelem a nőiességem megőrzéséért és a teljes gyógyulásért....sikeremet véletlenül sem az orvosoknak köszönhetem, ők egyből mesterséges hormonokkal tömtek (szerencsére hamar rájöttem micsoda károkat okoznak), majd a teljes kipakolás réme (miómák) lebegett fölöttem. Kopaszság, elhízás, depresszió, vérszegénység és végül utolsó csapásként autoimmun betegség (hashimoto). Senki nem mondott semmit, teljes bizonytalanság és amikor másodszorra küldtek haza a kórházból, hogy elmarad a műtét, Isteni jelnek vettem.

Elkezdtem kutakodni a neten a tünetekből kiindulva és külföldi oldalakon rátaláltam az ösztrogén dominanciára, szinte minden tünetem passzolt. Megtaláltam itthon azt a hölgyet Iglói Nórát, aki Norvégiából hazahozta a gyógymódot. Lassan fokról fokra, visszaesések, jobb-rosszabb időszakok után a gyógyulás teljes. 45 évesen jobban működök, mint új koromban :)

Miben tudok segíteni?

Azóta is folyamatosan tanulok, mivel edzőként dolgoztam a betegségem előtt is, ezért itt kezdtem el először keresni a testmozgásnak milyen hatása van a szervezetre egy ilyen betegség kapcsán. Nem lepődtem meg amikor kiderült az egyes tünetek szempontjából is, más és más típusú mozgás javasolt, továbbá nagyban függ az adott ember habitusától, mi az ami leköti és örömét is leli benne.

Ezután a táplálkozás hatása a hormonális, endokrin rendszerre volt a következő terület., Majd követte az emésztőrendszer és a bélflóra. Ez a szegmens az ami, teljes ráhatással van az egész szervezetünkre, lelkiállapotunkra. Csodálatos hangszer az emberi test és felhangolásra vár. Ahány ember, annyiféle táplálkozási típus és ez a területe a tanácsadásnak a legkényesebb, ezt élethosszig tanulom, figyelem az már biztos.

El kell mondjam itt, hogy rengeteg téveszme és önjelölt tanácsadó van a neten, aki ennek a betegségnek a közelében sem járt, elvégzett egy gyorstalpaló iskolát és ezzel szakembernek tudja magát. Szerencsére egyre több az olyan orvos, aki felismerte, természetes gyógymóddal, hatékonyabb a gyógyítás. Ideje feladni a struccpolitikát és esélyt adni a gyógyulásnak. Nem vagy egyedül, hiszen ezalatt a 10 év alatt rengeteg sorstársamnak tudott az állapotán fordítani.

Remélem, sőt tudom, ezt azért küzdöttem végig, hogy segítségére legyek a hozzám fordulóknak, megmutatva, van remény. Egyvalamit neked kell hoznod az pedig a magadba és gyógyulásodba vetett töretlen hited.

Legjobbakat kívánva!

Zita

Olvass további sikertörténeteket, a médiában megjelent írásaimat, és velem készített riportokat itt.