Blogom

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció, stb.) csak Zsolnai Zita (szerző, szellemi tulajdonos) előzetes írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie - többek között - a Polgári Törvénykönyv 1957. évi IV. tv., a Büntető Törvénykönyv 1978. évi IV. tv., a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. és a Sajtóról szóló 1986. évi II. tv. vonatkozó rendelkezéseinek. A tartalomszolgáltató engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos."

Blog
 

Imádok főzni, jókat enni, de ez nem elég ahhoz, hogy ténylegesen is megfelelően táplálkozzunk! Nem jelentheti ugyan azt a minőséget, egy gyorséttermi vagy félkészen vásárolt termék, és egy bio körülmények között megtermelt zöldség, gyümölcs és húsfélék. 2 gyerekem van, akiknek a testi, lelki egészsége mindennél fontosabb a számomra. Ettől függetlenül semmilyen számukra nem tetsző dolgot, erőltetni nem fogok. Nem egyszerű igaz?!

Ismerős neked is? Kedves nő és anyatársam, erről szól a blogom is, hogyan könnyítsük meg a dolgos hétköznapokat! Recepteket, egészséges életmódhoz tippeket olvashatsz, na és egy pici tudományos háttérinfót csak azért, hogy egy helyen megtaláld őket, ezzel is időt spórolva magadnak! <3
Az emésztőrendszer és ezen belül is a bélflóra a figyelem középpontjába került. Számos publikációt olvashatunk arról, hogy az egészségünk a bélrendszerünkben kezdődik. Összefüggésekről is olvashatunk a megváltozott bélflóra és a szorongás, depresszió, emésztési problémák, cukorbetegség, rák, hogy csak néhány olyan állapot említsek, amely a bél...

A sütőtököt lehet szeretni vagy nem, viszont mielőtt rámondanánk az áment, érdemes kipróbálni a belőle készített levesen vagy az egyszerű sült verzión kívül más is.

A gyógyító hatással is bíró étrendhez, tápanyagban gazdag ételekre van szükség. Ezek az élelmiszerek, valamint a bennük található vitaminok, ásványi anyagok és fitonutriensek feltétlenül szükségesek az autoimmun betegségek vagy a bélbaktáriumok egyensúlytalansága által okozott károk helyreállításához és gyógyításához. Ezekre példa az élelmi rostok,...

Érdekes dolog ez, mert az ember ha valamit nem lát, érzékel a szemével vagy tapintással, ízleléssel, szaglással arra hajlamos úgy tekinteni mintha nem is létezne. Ez van, a minden testnyílásunkban és a rajtunk élő mikroorganizmusokkal is.... Egyelőre!

Drámaian megemelkedett a hasnyálmirigy betegségekkel (ir, diabétesz) élők száma, és ami még inkább aggodalomra ad okot, egyre több kisgyereket és fiatalt érint. Ennek legfőbb oka az életmódban, táplálkozási szokásokban keresendő, de ahogy a A bélflóra, ismerd meg lakótársaidat előadáson is elmondom, már a megtermékenyítés során átadott...

Amikor beiratkoztam a holland Wageningen Egyetem Nutrition and Cancer (Táplálkozás és a rák) kurzusára, abszolút tudatos választás volt a bélflóra tanfolyam után. Ott tisztult le bennem, hogy a kettőnek szerves kapcsolódása van egymáshoz, és az agy-bél-genitális zóna tengely betegségeit, állapotait összefüggésében kell látnunk.

Bár ebben a kategóriában, már jó pár receptet megosztottam direktben a közösségi oldalaimon, ennek az apropóját, egy nagyon kedves anyuka hozzászólása adta az egyik posztomnál. Félreértettem a hozzászólását, amit azóta tisztáztunk, de ettől függetlenül más, éppen az életmódváltáson gondolkodó szülőknek még jól jöhet pár gondolat.

Nemrégiben készült tanulmány a bél mikrobiom és a COVID-19 közötti kapcsolatokat vizsgálta.A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy az egyén bél mikrobiomja befolyásolhatja a test reakcióját a SARS-CoV-2 fertőzésre.A bélbaktériumok befolyásolhatják a fertőzés rövid és hosszú távú hatásait.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevélre!