Nem kell szégyellned magadat!

2019.07.23

"Az ember mindig azt hiszi, van még idő.

Halogatja a dolgokat.

Aztán hirtelen nincs több idő."


Miért ezzel az idézettel kezdem? Ennek oka nem más, mint a hozzám fordulók egy részénél tapasztaltak. Szégyennek és nőgyógyászati betegségnek élik meg, ha például PCOS-ben szenvednek! És éppen ezért oly gyakran előfordul, inkább homokba dugják a fejüket, vagy bekapdossák azokat a gyógyszereket amiket felír az orvos és próbálnak nem tudomást venni az állapotukról és annak tovább romlásáról.

Tudom nem egyszerű elindulni, éppen ezért írok én is ennyit mindezekről, ezzel is segítve a számodra legmegfelelőbb út kiválasztását a hormonegyensúly megtalálásához, egészséged visszanyeréséhez vagy a sikeres fogyásodhoz.

Amiről most kifejezetten írok az a női genitális zónát érintő kórképek, tünetek, és az, hogy Neked semmi okod arra, hogy szégyelld magadat az állapotodat! Lejjebb ezt kifejtem...

A pajzsmirigy és az inzulin rezisztencia mellett, ugrásszerűen megnőtt a Pcos, endómetriózis és a miómaságban szenvedők száma. Sajnos sokaknál ez tabunak számít, mert valahogyan a köztudatban ezek a betegségek úgy élnek, mintha valamilyen nemi fertőzés eredménye lenne vagy a nőiességükben, alkalmasságukban van a hiba. Ez abban is megmutatkozik, amikor ebben a témában teszek közzé postot a facebookon vagy az instagramon, szinte senki nem lájkolja. Mintha félne attól, kiderül róla vagy feltételezik majd, ilyen betegséggel küzd és mit szólnak hozzá az ismerősök. Viszont a nekem írt privát üzenetek száma sokszorosára növekszik. Tehát ez olyan, mint egy pornófilm, titokban azért nézegetjük...

Egyet szeretném, ha tudnátok és megértenétek, ezeknek a tüneteknek semmi köze a nőgyógyászati betegségekhez! Nem valamilyen gyengeségetek vagy fertőzés következtében jött létre.

A probléma háttere mégis összetett, hiszen tehetsz is róla meg nem is. Miért?

Mert az étrended és az elfogyasztott ételek minősége az rajtad is áll. A Pcos, endometriózis, miómaság mind a belekből kiinduló autoimmun gyulladás következményei. A megváltozott bélflóra hatására kialakult lyukas bél okán olyan anyagok közlekednek szabadon a hasüregben a sejtjeink között, amik nem oda valók, ezzel gyulladások sorozatát indítják el bárhol test szerte, a szervezetet pedig antitestek termelésére serkenti- ezt nevezzük autoimmun folyamatnak.

Számos tanulmány és kutatási anyag bizonyítja már, hogy a női ivarszerveket érintő Pcos, endometriózis és mióma NEM nőgyógyászati betegség, nem ezek a szervek a baj forrásai. Nem a petefészek és a méh test/szövet kórósnak nevezhető 'működése' okozza a tüneteket, hanem az emésztőrendszerből kiinduló gyulladások.

Legtöbben csak akkor fordulnak természetes gyógymódokhoz, esetleg a táplálkozási szokások megváltoztatásához, amikor már a konzervatív gyógyszeres kezelés ellenére is rosszabbodik az állapot. Sajnos ez általában borítékolható, hiszen ezzel nem a kiinduló problémát kezelik, csak a tüneteket próbálják kevés sikerrel megszüntetni. De ez a fajta kezelés csak további gyulladásokat, tüneteket fog előidézni. Amikor a médiában és más orvosi fórumokon is a multi rezisztenciáról (antibiotikumokra rezisztens baktériumok, kórokozók) lehet hallani, akkor ideje lenne elgondolkozni azon, hogy egy bizonyítottan az emésztőrendszerből elinduló gyulladásos folyamatot, tényleg fogamzásgátlókkal és egyéb szintetikus hormonkészítményekkel akarunk-e kezelni és gyógyítani?! Nehogy úgy járjunk, mint az antibiotikumokkal!

Inkább a gyulladt testrész-emésztőrendszer kezelésére kellene időt szánnunk, hiszen ezzel minden egyes sejtünknek a legjobbat tennénk. A személyre szabott - és nem a 160 grammos- diéta, az egyénre kiszámolt és levetített makrókkal (szénhidrát, fehérje, zsír) vezethet csak eredményre, a tiszta, bio forrásból származó alapanyagokkal karöltve.

Ez még sokak számára bonyolultnak látszik, de legalább annyian már magukévá tették ezt az életmódot, eljött a wellness medicinák ideje. A 30 éves korukban járó meddő, terméketlen párok száma rohamosan emelkedik, és a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma sem ad okot ujjongásra. Ezek a kezelések a magzatra is kihatással lesznek, ezzel is növelve az allergiára, intoleranciára, diabéteszre, keringési zavarokra, autoimmun betegségekre a megszületendő gyereknél a hajlamot.

Ha nem nézel szembe magaddal és nem szembesülsz az életmódbeli hibáiddal, akkor esélyed sincs a változásra. További segítség kell számodra, hogy felismerd a tüneteket, akkor olvasd el a témában további írásaimat, írj üzenetet, vagy jelentkezz tanácsadásra:

PCOS

Teljes élet az Inzulin Rezisztenciával

Endometriózis

Mióma...mamma mia, van rá megoldás!

Tanácsadások