Uzsonnára

Természetes állapot az, hogy délután 15-17 óra körül leesik a vércukorszintünk. Nálunk ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a reggeltől délutánig munkarend szerinti időbeosztásnál ez boritákolható. Ebből a szempontból nagyon jó szokás a mediterrán vidéken élőknél  a szieszta, ami nálunk is szokásos volt, főleg a vidéki, földműves családoknál. Ezzel egyébként jól el is kerülték, ezt a délutáni fáradtság, levertség érzetet. 

Legtöbben ilyenkor isznak egy kávét vagy esznek valamilyen magasabb cukortartalmú gyümölcsöt vagy egyszerű cukrokban/szénhidrátokban gazdag ételt. Ez sajnos elég rossz választás, hiszen ezzel a hasnyálmirigy működését a mellékvese elfáradását fogjuk okozni, mivel hirtelen szolgáltatnak energiát, ami azután ugyan olyan hirtelen semmivé is lesz. Így juthatunk el  szervezetünk ingerlésén keresztül az inzulin rezisztenciáig, mellékvese elfáradásig és a zsírsejtjeink gyarapodását.

Szóval ide töltök fel olyan rágcsálni valókat, amik jó és egészséges választások egy délutáni nasihoz is.


Ez a jó zsírokban gazdag szelet, igazán kitűnő választás nassoláshoz vagy tízóraira/uzsonnára. Csupa anyagcsere-fokozó alapanyagból áll, amik támogatják az agyi funkciókat: enzimekben gazdag méz, antioxidánsokban gazdag kakaópor, valamint ásványi anyagokkal, rostokkal és fehérjével teli diófélék és magvak, amelyek táplálják testet és támogatják az...