Kókuszos csokis diós szelet

2020.10.15

Ez a jó zsírokban gazdag szelet, igazán kitűnő választás nassoláshoz vagy tízóraira/uzsonnára. Csupa anyagcsere-fokozó alapanyagból áll, amik támogatják az  agyi funkciókat: enzimekben gazdag méz, antioxidánsokban gazdag kakaópor, valamint ásványi anyagokkal, rostokkal és fehérjével teli diófélék és magvak, amelyek táplálják testet és támogatják az egészséges bőrt. Ezek kielégítik a cukor utáni vágyat, és megszüntetik  a sóvárgást .

Előkészítési: 15 perc + 30 perc fagyasztás

1 adag kb. 317 Kcal I Zs: 28 g I Sz: 9.7 g I F: 7.8 g


Hozzávalók kb. 10 szelethez:

  • 100 g dió - legjobb, ha 24 órát áztatott és utána szárítottat/sütőben pirítottat használsz
  • 65 g bio, natúr napraforgómag
  • 60 g bio, natúr tökmag
  • 75 g mandula - legjobb, ha 24 órát áztatott és utána szárítottat/sütőben pirítottat használsz
  • 85 g organikus méz (lehet kevesebbet is használni)
  • 80 g + 2 ek hidegen sajtolt kókuszzsír
  • 3 ek jó minőségű, zsíros kakaópor

Elkészítés:

  1. Késes robotgépben, pulzáló fokozaton  a diót, mandulát, olajos magvakat daráld meg, nem baj ha nem egyenletes, legyenek kisebb, nagyobb darabok benne
  2. Vízgőz felett a kókuszzsírt, mézet, kakaóport olvaszd meg, ne legyen forró, épp hogy folyós legyen és szépen feloldódjon benne a kakaó
  3. Add hozzá a magvakat a kakaós krémhez és jól dolgozd össze
  4. Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 9x13 cm sütőformát/edényt, öntsd bele a masszát, simítsd el egyenletesen
  5. Tedd be a hűtőbe 30 percre, amíg meg nem dermed. A maradékot hűtve tárold, hiszen a kókuszzsír, nagyobb hőmérsékleten, folyóssá válhat.


Jó étvágyat! Z