Ez a jó zsírokban gazdag szelet, igazán kitűnő választás nassoláshoz vagy tízóraira/uzsonnára. Csupa anyagcsere-fokozó alapanyagból áll, amik támogatják az agyi funkciókat: enzimekben gazdag méz, antioxidánsokban gazdag kakaópor, valamint ásványi anyagokkal, rostokkal és fehérjével teli diófélék és magvak, amelyek táplálják testet és támogatják az egészséges bőrt. Ezek kielégítik a cukor utáni vágyat, és megszüntetik a sóvárgást .
Előkészítési: 15 perc + 30 perc fagyasztás
1 adag kb. 317 Kcal I Zs: 28 g I Sz: 9.7 g I F: 7.8 g
Hozzávalók kb. 10 szelethez:
- 100 g dió - legjobb, ha 24 órát áztatott és utána szárítottat/sütőben pirítottat használsz
- 65 g bio, natúr napraforgómag
- 60 g bio, natúr tökmag
- 75 g mandula - legjobb, ha 24 órát áztatott és utána szárítottat/sütőben pirítottat használsz
- 85 g organikus méz (lehet kevesebbet is használni)
- 80 g + 2 ek hidegen sajtolt kókuszzsír
- 3 ek jó minőségű, zsíros kakaópor
Elkészítés:
- Késes robotgépben, pulzáló fokozaton a diót, mandulát, olajos magvakat daráld meg, nem baj ha nem egyenletes, legyenek kisebb, nagyobb darabok benne
- Vízgőz felett a kókuszzsírt, mézet, kakaóport olvaszd meg, ne legyen forró, épp hogy folyós legyen és szépen feloldódjon benne a kakaó
- Add hozzá a magvakat a kakaós krémhez és jól dolgozd össze
- Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 9x13 cm sütőformát/edényt, öntsd bele a masszát, simítsd el egyenletesen
- Tedd be a hűtőbe 30 percre, amíg meg nem dermed. A maradékot hűtve tárold, hiszen a kókuszzsír, nagyobb hőmérsékleten, folyóssá válhat.
Jó étvágyat! Z