Okos smoothie-k

Egy jól összeállított smoothie tökéletes választás, amit magaddal vihetsz és útközben is fogyaszthatod, de teljes értékű reggeli vagy uzsonna. Könnyű elkészíteni, csak tudnod kell milyen alapanyagokat használj. Nem csak a gyulladáscsökkentő étrendben vagy gyakorlati haszna, de mindenkinek javasolt, aki egészségesen szeretne táplálkozni! A turmix tartalmazzon: organikus növényi fehérjét, folyadékot, egészséges zsírt, alacsony GI értékű gyümölcsöt vagy zöldséget és egészséges extrákat a bennünk lakó parányi lények kedvéért (élelmi rost) vagy kurkumát, ami természetes gyulladáscsökkentő, immunrendszer erősítő egyben.

Smoothie összeállításához útmutatót ide kattintva töltheted le.

Víz, kókuszreszelék, csipet só. Semmilyen adalékanyagra, stabilizátorra (növényi olaj, karragén, foszfátok, rizs...) nincs szükség hozzá és pillanatok alatt elkészítheted te is a otthonban. Nem kell hozzá növényi tej készítő szerkezet sem, csak egy turmixgépre lesz szükséged.

Elsősorban itt a Helicobacter pylori baktériumra gondolok, ami elég gyakran előfordul, és számos kellemetlen tünetet okoz. Ez az organizmus kb. 58.000 évvel ezelőtt az emberiséggel együtt fejlődött ki. Szóval ez sem egy mai gyerek! :D

Hamarosan a kiskertekben is érik az eper, és ha teheted a primőr és külföldről származó, rengeteg vegyszert, szervetlen vegyületet (érésgyorsító) tartalmazó társai helyett, a hazait és a kistermelők által termesztettet részesítsd előnyben, az egészséges emésztőrendszer és bélflóra érdekében!