Veganéz-majonéz öntet

2022.09.26

Itt van az ősz és vele együtt a káposzta, téli retekfélék, cékla szezon. Szóval most sem maradunk olyan zöldségfélék nélkül, amiből ne lehetne egy isteni, vitamin és rostdús salátát összedobni. Pár egyszerű hozzávalóból pillanatok alatt készíthetsz salátaöntetet vagy mártogatóst húsokhoz, zöldségchips-hez...

  • Előkészület: kb. 5 perc
  • Főzési idő: 0 perc
  • Fázis 2 - visszavezetés időszaka
  • Tej-, tojás, és gluténmentes

Hozzávalók 1 főre:

  • 1/2 bögre (1 bögre 240ml) vega majonéz
  • 1 ek bio méz-  elhagyható vagy helyettesíthető ízlés szerintivel
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek bio almaecet
  • 1/4 tk só
  • Ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Egy üveg vagy kerámia tálkában (ne használj, ha lehet a citrus és ecet tartalma miatt műanyagot vagy fémet) keverd el jól az össze hozzávalót, jó krémesre. 
  2. Öntsd rá a salátádra és tedd be, ha van időd 10-15 percre a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat kívánok! Z <3