Túl szexi lány...csokitorta

2020.11.28

 Ünnepi ételek sorozat újabb része...

Nem tudtam volna más nevet adni ennek a krémes, omlós a szádban elolvadó tortának. Ehhez a szexi lányhoz, nem kell sok idő és cukrásznak sem kell lenned, viszont annál finomabb és tele van jó zsírsavakkal, ráadásul a gyulladáscsökkentő étrendbe tartozik.

Lepd meg vele ünnepekkor a családodat, barátaidat és a siker nem marad el! <3

A recept gluténmentes és laktózmentesen is  elkészíthető.

Tészta:
  • Előkészület: 10 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Mennyiség: 6 szelethez
  • 1 szelet 417 Kcal I Zs: 32.5 g I Sz: 21 g I F: 11 g 
Párizsi krém:

  • Előkészület: 20 perc
  • Főzési idő: 5 perc
  • Mennyiség: Töltelékhez + a tetejére is jut :) vagy csorgatsz rá olvasztott étcsokit
  • 1 adag 249 Kcal I Zs: 26 g I Sz: 10 g I F: 4 g


Hozzávalók a tésztához

  • 50 g jó minőségű kakaópor
  • 64 g kókusz liszt
  • 2 1/2 tk foszfátmentes sütőpor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • Csipet só
  • 6 db bio/házi tojás
  • 118 ml bio/házi méz vagy ennek megfelelő édesítőszer (akkor még kevesebb a szénhidrát tartalma)
  • 118 ml nem hidrogénezett kókuszolaj
  • 118 ml bio/házi kókusztej
  • 1/2 tk eredeti vanília kivonat vagy késhegynyi kikapart vanília rúd

Hozzávalók a krémhez:

  • 236 g jó minőségű tejszín pl. Cserpes vagy kókusztejszín
  • 1 tk eredeti vaníliakivonat vagy kikapart vaníliarúd
  • Csipet só
  • Ízlés szerint eritrit vagy stevia
  • 230 g  70% étcsokoládé, cukrozatlan

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra.
  2. Keverd össze egy tálban a kakaót, lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
  3. Egy másik tálban keverd ki a tojásokat a mézzel vagy édesítőszerrel, folyamatosan keverve csorgasd hozzá az olajat és a tejet.
  4. Egy 22-24 cm tortaforma aljára teríts sütőpapírt, ebbe borítsd bele a masszát, majd kb. 50-60 percig süsd vagy csinálj tűpróbűt.
  5. Amíg hűl a tészta, készítsd el a krémet.
  6. Egy kisebb lábasban, alacsony hőmérsékleten a tejszínt, vaníliát, sót és az édesítőszert kevergetve melegítsd fel, amíg nem kezdenek apró buborékok megjelenni. Ne forrjon!
  7. Ekkor vedd le a tűzről és keverd bele az összetört csokoládét és kevergesd addig, amíg teljesen egynemű lesz a tejszínnel.
  8. Hagyd hűlni, amíg kenhető állagú nem lesz és 2-3 részre vágott tésztát, töltsd meg vele. 


Csodás ünnepet, jó étvágyat! <3