Tőkehalfilé rozmaringos sült édesburgonyával

Többször említettem már, nekem sincs időm a konyhában sokat pepecselni, ahogy neked sem kedves olvasóm. :)
Éppen ezért alkotok olyan ételeket, amelyek egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek, az autoimmun étrend alapjait tartalmazza és még finom is!
Elkészítési idő: kb. 90 perc
1 adag kalória tartalma: 590.32 kcal
Fehérje: 29.6 g Zsír: 36.03 g Szénhidrát: 34.2 g Rost: 6 g Koleszterin: 0.094 mg Nátrium: 273.5 mg
Hozzávalók 1 személyre:
- 200 g édesburgonya
- 150 g tőkehalfilé
- 36 g kókuszzsír a halhoz
- 2 tk bio vaj a burgonyához
- friss citromlé
- himalaya só
- bors, rozmaring ág
- Tipp: forgasd bele csicseriborsó liszt és őrölt pirospaprika keverékébe a halakat
Elkészítés:
A burgonyákat mosd meg jól, majd villával pár helyen szurkáld meg, így könnyebben megsül.. Egy kisebb tűzállót tálba teríts bele akkora alufóliát, amibe bele tudod teljesen csomagolni a burgonyát.

Tegyél a tetejére 1-1 tk. bio vajat, a rozmaring ágat és 200 °C előmelegített sütőben kb. 40-45 ' sütjük. Érdemes megszúrni fogvájóval, biztosan nem kemény-e a közepe.
A halfiléket csöpögtesd le jó és locsold meg citromlével, szórd meg borssal, sóval és serpenyőben vagy tepsiben a kókuszzsíron (figyelj, hogy max. 150 °C - ra hevítsd, mert afölött már füstöl és éget) mindkét oldalán 2-2 percig süsd készre. Légkeveréses sütőben, grillezve is készítheted.
Tipp:
- Én szeretem beleforgatni, csicseriborsó és őrölt pirospaprika keverékébe és úgy kisütni. Így is nyugodtan készítheted.
- A kihűlt burgonyát szeleteld hámozás után és az alufóliában maradt fűszeres vajjal mindenképpen locsold meg! Valami fantasztikus ízélményben lesz részed!
- A képen látható káposzta saláta, fermentálva készült, nagyon jól illik hozzá a kissé savanykás ízével. Legközelebb a készítéséről teszek fel videót. :)
Jó étvágyat hozzá!