Tőkehalfilé rozmaringos sült édesburgonyával

2019.09.10

Többször említettem már, nekem sincs időm a konyhában sokat pepecselni, ahogy neked sem kedves olvasóm. :)

Éppen ezért alkotok olyan ételeket, amelyek egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek, az autoimmun étrend alapjait tartalmazza és még finom is!

Elkészítési idő: kb. 90 perc

1 adag kalória tartalma: 590.32 kcal

Fehérje: 29.6 g     Zsír: 36.03 g    Szénhidrát: 34.2 g   Rost: 6 g  Koleszterin: 0.094 mg   Nátrium: 273.5 mg

Hozzávalók 1 személyre:

  • 200 g édesburgonya
  • 150 g tőkehalfilé
  • 36 g kókuszzsír a halhoz
  • 2 tk bio vaj a burgonyához
  • friss citromlé
  • himalaya só
  • bors, rozmaring ág
  • Tipp: forgasd bele csicseriborsó liszt és őrölt pirospaprika keverékébe a halakat

Elkészítés:

A burgonyákat mosd meg jól, majd villával pár helyen szurkáld meg, így könnyebben megsül.. Egy kisebb tűzállót tálba teríts bele akkora alufóliát, amibe bele tudod teljesen csomagolni a burgonyát.

Tegyél a tetejére 1-1 tk. bio vajat, a rozmaring ágat és 200 °C előmelegített sütőben kb. 40-45 ' sütjük. Érdemes megszúrni fogvájóval, biztosan nem kemény-e a közepe.

A halfiléket csöpögtesd le jó és locsold meg citromlével, szórd meg borssal, sóval és serpenyőben vagy tepsiben a kókuszzsíron (figyelj, hogy max. 150 °C - ra hevítsd, mert afölött már füstöl és éget) mindkét oldalán 2-2 percig süsd készre. Légkeveréses sütőben, grillezve is készítheted.

Tipp: 

- Én szeretem beleforgatni, csicseriborsó és őrölt pirospaprika keverékébe és úgy kisütni. Így is nyugodtan készítheted.

- A kihűlt burgonyát szeleteld hámozás után és az alufóliában maradt fűszeres vajjal mindenképpen locsold meg! Valami fantasztikus ízélményben lesz részed!

- A képen látható káposzta saláta, fermentálva készült, nagyon jól illik hozzá a kissé savanykás ízével. Legközelebb a készítéséről teszek fel videót. :)

Jó étvágyat hozzá!