Tojás görög módra

2021.05.31

Akik már részt vettek nálam étrendi tanácsadáson, azok ismerik már a hormonális típusukat. Érdemes megismernünk, mert ez is befolyással bír az anyagcserénkre és arra, hogyan is kellene étkeznünk. 

Ez a recept, természetesen, ha jó minőségű alapanyagokból készül, akkor mindenki számára bátran fogyasztható, de a hormontípusok közül elsősorban ezt most a petefészek típussal élőknek ajánlom figyelmébe. És igen, ők ehetnek alkalmanként jó minőségű, organikus tejtermékeket is.

Kép forrása: Google
Kép forrása: Google
  • Előkészület: 10 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • Hormonális típus: petefészek
  • Fázis 2: visszavezetés időszaka
  • 294 Kcal I Zs: 24 g I Sz: 3g I F: 16 g 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 ek olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 60 g  bio paradicsom kockákra vágva
  • 2 db bio tojás, felverve
  • Só, picit, mert a feta sós
  • 1 ek feta sajt

Elkészítés: egy serpenyőben az olíva olajon a felkockázott paradicsomot dinszteld közepes hőmérsékleten 5-6 percet. Add hozzá a felvert tojásokat és a fetasajtot, süsd össze olyanra, ahogy te szereted.

Jó étvágyat!  Z <3