Ti kérdeztek...Én válaszolok!

2018.12.13

Szeretem, amikor kérdeztek! 

Miért? 

Mert a kérdést feltevő félben, már van tudatosság, érdeklődés, nem csak belevág valamibe, hanem tájékozódik, ott már van tudatosság, igény önmagammal szemben a jobbra. Na ezért is... :)

A novemberi pajzsmirigyes előadásom után, érkezett jó pár kérdés és közöttük szerepelt ez is, ami kizárólag az én személyemet betegségemet (hashimoto, ösztrogén dominancia) érintette.

A kérdés arra irányult, ha tudom, hogy nincs glutén és laktóz érzékenységem vagy más emésztőrendszeri betegségem, akkor én miért is lettem ilyen beteg és miért voltak ilyen súlyosak a következményei?

Ezt a kérdést én is feltettem jó pár évvel ezelőtt magamnak, főleg, hogy nálunk örökletes dologról sem lehetett beszélni, mert senkinek nem volt ilyen jellegű betegsége, generációkra visszamenőleg.

És itt jön a fenti kép lényege...

Ez már a régmúlt, ahogy a dátumon is látszik és már sokan nem emlékeznek rá, hogy valamikor -pár évig- fitnesz versenyeztem. Hogy jön ez ide? 

A két szélső képen 47 kg voltam. Úgy akartam izmot pakolni magamra, hogy éheztettem magam. Igen, anorexiás voltam! Érdekes, hogy akkor 47 kilósan és a 2017-es képen 57 kilóval nincs is eget rengető különbség a zsírpárnák terén igaz?!

Ez az éheztetett állapot vezetett később a hormonális rendszer zavaraihoz! Amikor nem viszel be elegendő és minőségi tápanyagot (szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok) és szélsőségeknek teszed ki a szervezetedet, akkor az rövid, de hosszú távon is megbosszulja önmagát! A szervezet kizsigerelése, ugyan olyan káros következményekkel járhat, mint a túlzott és egészségtelen kalóriabevitel. Szerintem a legtöbb embernek így vagy úgy, de voltak/vannak táplálkozási zavarai.

Az, hogy most ennyire jól vagyok, azt a táplálkozási szokásaim, életmódom megváltoztatásának köszönhetem. Természetes hormonterápiával és étrenddel, a -pajzsmirigy állapotát kivéve- minden tünetemet meg tudtam szüntetni. 

És itt szeretnék válaszolni a ki nem mondott kérdésre is.

Mi van a dopping szerek használatával, főleg a szteroid származékokkal versenyzőknél? Te használtad Zita?

A szó szoros értelmében én nem használtam ilyeneket, de sajnos 3X szorultam szteroid kezelésre. Allergiás vagyok egy apró, jelentéktelen bogár a földi bolha csípésére, ami nekem vérmérgezést, allergiás sokkot okozott. 

Na ez a három Medrol kúra is betette az ajtót nálam. Továbbá az, hogy az akkori háziorvosom, figyelembe sem vette az egyre szaporodó tüneteimet a későbbiekben (krónikus hajhullás, miómák, kórós menstruáció, hirtelen hízás, insomnia...)

Ez is bizonyítja azt, hogy a gyógyszerek szedése is mennyire hatással van ránk. Sajnos a magyar emberek, indokolatlanul is nagy gyógyszer fogyasztóknak minősülnek. 

Tőlünk nyugatabbra, de még Európában maradva, már fantasztikus kutatási eredményekre támaszkodva kezelnek különböző tüneteket és itt most a mentális eredetűekre gondolok elsősorban.

Egy norvég származású orvos, Dr. Lee kutatásai bebizonyították, hogy pl. a  depresszió gyakran az ösztrogén-progeszteron arányának kórós eltolódásának is lehet a következménye. Ez egyenesen mutatkozik abban is, akármilyen antidepresszáns, hangulatjavító gyógyszeres kezelést nyújtanak a páciensnek, az állapotában tartós változás még sem következik be!

Amint megkezdik a természetes, biodentikus hormonokkal a kezelést a tünetek csodás módon szűnnek. Ezek a természetes növényi hormon kivonatok, semmilyen káros mellékhatást nem okoznak csak reverz tünetek jelentkeznek, amik a természetes gyógyulás, test reakció részei és ezek a gyógyulás folyamata alatt, fokozatosan megszűnnek.

A legtöbben, akik alkalmazzák ezt a fajta természetes terápiát- közöttük én is kb. 10 éve- beszámolnak anti aging hatásról is. Erről egy korábbi cikkemben már írtam katt ide Hormonális egyensúly a hosszan tartó fiatalos külső titka.. 

Az írásommal arra is szeretném felhívni a figyelmeteket, ne érjétek be részmegoldásokkal, kérdezzetek, tájékozódjatok.... a tudás hatalom!

Jó egészséget! <3