Sült paradicsomszósz
Ez a házi készítésű szósz jól jöhet nem csak húsokhoz, de például olyan ropogtatni valóhoz is, mint a Fűszeres, 'fokhagymás' kréker , Keto/low carb kréker 4 hozzávalóból- videóval vagy a Gluténmentes grissini -hez.

Hisztamin intoleranciával nem ajánlott!
Hozzávalók kb. 200 g-hoz:
1 teáskanál só
3 evőkanál/45 ml extra szűz olívaolaj
2 nagy vagy három kisebb gerezd fokhagyma, finomra aprítva vagy fokhagymanyomon átpasszírozva
Egy marék friss kakukkfű gallyak (a leveleket eltávolítva) vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
10-11 közepes méretű hosszúkás paradicsom pl. Roma. Télen, javaslom használj bio paradicsomlé sűrítményt (passata), amit ízlésed szerint fűszerezhetsz
- Melegítsd elő a sütőt 90ºC-ra
- A paradicsomot negyedekre vágd fel, és a többi hozzávalóval forgasd össze
- Vágott oldalukkal felfelé egy tepsibe vagy tűzálló edénybe rakd bele
- Hagyd a sütőben 4 órán keresztül, amíg ráncos nem lesz és veszít a nedvesség tartalmából
- Vedd ki a sütőből, és botmixerrel pürésítsd vagy daráld le
- A maradék légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben akár egy hétig is eltartható.
Jó étvágyat! <3 Z