Spenóttal-sajttal töltött csirkemell

2019.09.03
Spenóttal-sajttal töltött csirkemell
Spenóttal-sajttal töltött csirkemell

Tápanyag tartalom 1 adagban:

Fehérje: 34 gr. Szénhidrát: 4 gr. Zsír: 17 gr.


Hozzávalók 6 adaghoz:

- 4 szelet bio bacon

- 1 közepes fej vöröshagyma felkockázva

- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva 

- 250 gr. friss, bio spenót

- 1 bio , házi tojás

- 200 gr. bio kecske vagy juhsajt

- 6 bio csirkemell filé

- 1/2 t.k. őrölt bors

- parajdi só

- 2 e.k. olíva- vagy kókuszolaj

Elkészítés:

1. a bacont 5-8 percig pirítjuk egy teflon serpenyőben ropogósra, majd papírtőrlőre kivesszük.

2. A zsiradékban mindkét fajta hagymát megpirítjuk, kb. 2-3 perc, majd levesszük a serpenyőt a tűzről. Egy közepes tálban a spenótot, tojást, sajtot, fűszereket, hagymákat jól keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 170°-ra.

3. A csirkemelleket a vékonyabbik felénél szúrjuk fel és ezeket a 'zsebeket' töltsük meg a masszával. Ha szükséges, tűzzük össze hústűvel vagy fogvájóval. Kívülről, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg.

4. Hevítsük fel újra a teflon edényt és a csirkemelleket mindkét oldalát pirítsuk meg. rakjuk bele egy tűzálló tálba vagy tepsibe és a sütőben 10-20 percig vagy tűpróbáig süssük készre.

Basmati/jázmin rizzsel vagy idény zöldségekkel, salátával tálaljuk.