Spenóttal-sajttal töltött csirkemell

Tápanyag tartalom 1 adagban:
Fehérje: 34 gr. Szénhidrát: 4 gr. Zsír: 17 gr.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 4 szelet bio bacon
- 1 közepes fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 250 gr. friss, bio spenót
- 1 bio , házi tojás
- 200 gr. bio kecske vagy juhsajt
- 6 bio csirkemell filé
- 1/2 t.k. őrölt bors
- parajdi só
- 2 e.k. olíva- vagy kókuszolaj
Elkészítés:
1. a bacont 5-8 percig pirítjuk egy teflon serpenyőben ropogósra, majd papírtőrlőre kivesszük.
2. A zsiradékban mindkét fajta hagymát megpirítjuk, kb. 2-3 perc, majd levesszük a serpenyőt a tűzről. Egy közepes tálban a spenótot, tojást, sajtot, fűszereket, hagymákat jól keverjük össze. A sütőt melegítsük elő 170°-ra.
3. A csirkemelleket a vékonyabbik felénél szúrjuk fel és ezeket a 'zsebeket' töltsük meg a masszával. Ha szükséges, tűzzük össze hústűvel vagy fogvájóval. Kívülről, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg.
4. Hevítsük fel újra a teflon edényt és a csirkemelleket mindkét oldalát pirítsuk meg. rakjuk bele egy tűzálló tálba vagy tepsibe és a sütőben 10-20 percig vagy tűpróbáig süssük készre.
Basmati/jázmin rizzsel vagy idény zöldségekkel, salátával tálaljuk.