Sárgabarackos pite

Én inkább a sós dolgokat kedvelem, de ugye az embernek van családja és ha még gyereke is, akkor kell hogy legyen süti recept is a tarsolyban, ami nem csak finom, de egészséges is.
Szerintem az sem mellékes, hogy gyorsan, kevés összekoszolt edénnyel :) elkészíthető legyen. Tessék, ez a pite sütéssel, előkészületekkel együtt kész van max. 60 perc alatt.
Kalória egy egész tepsivel (kb. 15 szelet): 4220 kcal Fehérje: 95.4 g Zsír: 326.4 g Szénhidrát: 204.2 g Rost: 25.9 g
1 szeletben: 281.3 Kcal Fehérje: 6.36 g Zsír: 21.76 g Szénhidrát: 13.61
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
- 200 g kókuszzsír
- 150 g cukornak megfelelő édesítőszer. Én a dia wellness 1:4 használtam
- 200 g Fehér tönköly liszt- vagy amivel szeretnéd készíteni, de az hatással lehet a tészta minőségére
- 100 g félzsíros kókuszliszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 5 db tojás
- 3 ek. darált dió vagy más csonthéjas
- 500 g sárgabarack- én tettem még bele pluszban 60 g jostát is. Természetesen készíthető más gyümölcsből is a szezonnak megfelelően.
- Citrom reszelt héja
- Fahéj
- Pici nyers nádcukor
- 1 ek rum- elhagyható
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. Tálba téve megszórjuk fahéjjal, nádcukorral, meglocsoljuk a rummal és összekeverjük. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
Az édesítőszert habosra keverjük a zsírral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral, citromhéjjal elkevert liszteket is és végül a diót is hozzáadjuk.
Közepes méretű tepsit (kb. 20x30 cm) kikenünk kókuszzsírral, lisztezzük, beleöntjük a masszát. Szorosan a tetejére rakosgatjuk a barackokat. KB. 180°C sütőben 35-40 percig sütjük.