Sárgabarackos pite

2019.09.03

Én inkább a sós dolgokat kedvelem, de ugye az embernek van családja és ha még gyereke is, akkor kell hogy legyen süti recept is a tarsolyban, ami nem csak finom, de  egészséges is. 

Szerintem az sem mellékes, hogy gyorsan, kevés összekoszolt edénnyel :) elkészíthető legyen. Tessék, ez a pite sütéssel, előkészületekkel együtt kész van max. 60 perc alatt.

Kalória egy egész tepsivel (kb. 15 szelet): 4220 kcal    Fehérje: 95.4 g   Zsír: 326.4 g    Szénhidrát: 204.2 g    Rost: 25.9 g

1 szeletben: 281.3 Kcal    Fehérje: 6.36 g   Zsír: 21.76 g   Szénhidrát: 13.61

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

  • 200 g kókuszzsír
  • 150 g cukornak megfelelő édesítőszer. Én a dia wellness 1:4 használtam
  • 200 g Fehér tönköly liszt- vagy amivel szeretnéd készíteni, de az hatással lehet a tészta minőségére
  • 100 g félzsíros kókuszliszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • 3 ek. darált dió vagy más csonthéjas
  • 500 g sárgabarack- én tettem még bele pluszban 60 g jostát is. Természetesen készíthető más gyümölcsből is a szezonnak megfelelően.
  • Citrom reszelt héja
  • Fahéj
  • Pici nyers nádcukor
  • 1 ek rum- elhagyható

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. Tálba téve megszórjuk fahéjjal, nádcukorral, meglocsoljuk a rummal és összekeverjük. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.

Az édesítőszert habosra keverjük a zsírral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral, citromhéjjal elkevert liszteket is és végül a diót is hozzáadjuk.

Közepes méretű tepsit (kb. 20x30 cm) kikenünk kókuszzsírral, lisztezzük, beleöntjük a masszát. Szorosan a tetejére rakosgatjuk a barackokat. KB. 180°C sütőben 35-40 percig sütjük.