Ropogós avokádó tallérok

2020.12.30

Nasi, ami egészséges, isteni finom, alakbarát és nem mellesleg pillantok alatt kész, nem kell mesterszakácsnak lenned hozzá. :)

Nekem ez a chips nagy kedvencem lett. Bevallom én annyira nem rajongok az avokádóért, de így elkészítve imádom. Remélem neked is felkerül a kedvenceid listája közé, finom ízvilágával, egyszerűségével.

  • Előkészület: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Mennyiség: 24 db
  • 1 adag (6 db) 191 Kcal I Zsír:16.5 g I Szénhidrát: 6 g I Fehérje: 7 g 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb avokádó, hámozva, magozva, villával összepürésítve
  • 90 g reszelt parmezán vagy más jó minőségű kemény sajt pl. pecorino, grana padano
  • 1 tk bio citrom leve
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/4 tk vöröshagymapor
  • Késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral
  2. Közepes méretű tálban keverd össze a hozzávalókat jó alaposan
  3. Púpozott evőkanálnyi mennyiségben helyezz kb. 12 halmot a tepsire, amiket lapíts el kerek formákra úgy, hogy ráhelyezel a tetejére egy másik sütőpapírt, amit kicsit meg is zsírozhatsz, akkor nem ragad majd rá a krém. Figyelj, hogy ne érjenek össze a tallérok és kés élnek megfelelő vastagságúra lapítsd el. Ha vastag, akkor nem fog átsülni és nem lesz ropogós.
  4.  15 percet süsd az egyik oldalán, utána egy hőálló sütőlapáttal óvatosan fordítsd meg és a másik oldalán süsd további 2-3 percig. A lényeg, hogy szép aranybarna legyen.

Paradicsom salsával, hummusz krémmel kínáld...de önmagában sem kutya..:)

Jó étvágyat! <3