Rakott cukkini

2021.07.31

A cukkini szezon most van idehaza! Ilyenkor érdemes időzíteni a belőle készíthető fogásokat, ezzel elkerülhető a külföldi primőrökben oly gyakran megtalálható vegyszerek, nehézfémek, érésgyorsító adalékok.

A cukkinit több mint 7.000 éve 'háziasították' Mezoamerikában tökféléből, az első igazi cukkinit Milánóban a 19 században tenyésztették ki. A cukkini alacsony energiatartalmú (17 Kcal/100 grammonként), és folsavat (24 μg/100 g), valamint káliumot (261 mg/100 g) tartalmaz, és A -provitamin (200 NE /100 g).

Amit a videó végén szerettem volna kinyögni, az az, ha inzulin rezisztenciád vagy vércukor ingadozásod, esetleg diabéteszed van, és rizzsel készíted, akkor mindenképp várd meg amíg kihűl (de egyébként is így ajánlom). Igy elkerülheted a hirtelen inzulin és vércukor ingadozást.