Post-vakcina és post-covid szindróma

2024.01.09

Tapasztalom, mindkét esetben baromira kellemetlen beszélni erről idehaza az emberek egy jelentős csoportjának. De azt gondolom, hogy az egyre emelkedő szövődmények miatt szükséges tájékozódni. 

Milyen állapotváltozásokat indukálhatnak az orvostudomány jelenlegi ismeretei szerint mindkettő?

 • Endotheliitis
 • Autoimmun betegségek/MCAS
 • Mitokondriális mioapátia
 • Idegrendszeri gyulladások
 • Mikro-vérrög
 • Bélflóra diszbiózisa/Emésztőrendszer károsodása
 • V-AIDS Ezek közül kiemelném az Endotheliitist, amely az erek endotéliumán belüli immunválasz, amikor az erek begyulladnak . Az állapot ödémát okozhat a környező szövetekben. A covid történéseken túl számos tényező okozhatja, mint például a mumpsz és a cytomegalovirus bizonyos körülmények között.

Másodsorban a mikro-vérrög képződést emelném még ki, mert ezzel a kettővel találkoztam az elmúlt fél évben leggyakrabban, az emésztőrendszer károsodása mellett.

Mit lehet tenni, ha nálad is jelentkezik valamelyik?

 1. Azonnal fordulj orvoshoz, ha teheted olyanhoz, aki nem tagadja a mellékhatásokat a vakcinák esetében sem, és holisztikus szemléletű lehetőleg! Itt a gyógyszeripar általános készítménye nem tudják biztosítani az állapot javulását!
 2. Dolgozhatsz együtt természetgyógyásszal is, aki járatos ezekben a protokollokban, ő együtt fog dolgozni, amennyiben lehetőség van rá az orvosoddal, ha az nincs képben.

Milyen kiegészítőket javasolhat endotheliitis esetében például? Ha ezek közül valamelyiket, akkor tudhatod jó helyen jársz.

Ahhoz, hogy a probléma beazonosítható legyen, speciális vizsgálatok szükségesek vérből! Senki ne kezdje el orvosi diagnózis és a megfelelő laboreredmények nélkül ezeket szedni! A megfelelő dózis beállítása elengedhetetlen!

 • Serrapeptáz:  ez egy proteolitikus enzim, ami azt jelenti, hogy feldarabolja vagy megemészti a fehérjét. A selyemhernyók belében lévő baktériumok termelik, és a gubóik megemésztésére használják. Ha ezt az enzimet izolálják és tabletta formájában bevonják, kimutatták, hogy gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként hat, hasonlóan az aszpirinhez, az ibuprofénhez és más nem szteroid gyulladásgátlókhoz (NSAID). Sőt, az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a szerrapeptáz még a plakk felhalmozódását is gátolja az artériákban, ezáltal megelőzheti az érelmeszesedést (az artériák megkeményedését) és az ebből következő szívrohamot vagy szélütést. Ezért, hasonlóan az aszpirinhez, ez a természetes eredetű enzim megakadályozhatja a gyulladást, a fájdalmat, a szívrohamot és a szélütést. Ellentétben az aszpirinnel és más, vény nélkül kapható NSAID-okkal, a szerrapeptáz nem okoz fekélyeket és gyomorvérzést.

A szerrapeptáz háromféleképpen működik:

 1. Csökkentheti a gyulladást azáltal, hogy hígítja a sérülésből származó folyadékokat (ödéma), és megkönnyíti a folyadék elvezetését. Ez viszont a szövetek helyreállítását is felgyorsítja.
 2. Segíthet a fájdalom csillapításában azáltal, hogy gátolja a fájdalom-indukáló aminok, az úgynevezett bradykinin felszabadulását.
 3. Javíthatja a szív- és érrendszer egészségét azáltal, hogy lebontja a véralvadás fehérje-melléktermékeit, az úgynevezett fibrint. A szerrapeptáz kényelmesen képes feloldani a fibrint és más elhalt vagy sérült szöveteket anélkül, hogy károsítaná az élő szöveteket. Ez lehetővé teheti az atherosclerotikus plakkok feloldódását anélkül, hogy az artériák belsejét károsítaná.


 • Nattokináz: A nattokináz egy enzim, amely a nattoban található, ami egy népszerű japán fermentált szójaétel. A nattokinázt baktériumok állítják elő a szójabab fermentációja során. A nattokináz lipidcsökkentő, vérnyomáscsökkentő, vérlemezke- és véralvadásgátló aktivitást mutat. Arról is ismert, hogy elősegíti a szervezet természetes véralvadási folyamatát, továbbá az egészséges keringést és segít fenntartani a már egészséges vérnyomást is. Egy tanulmányban kimutatták, hogy hatékonyan, és biztonságosan fenntartja az egészséges véráramlást. A nattokináz nemcsak az egészséges véralvadást segíti elő, hanem támogatja a szervezet egészséges gyulladásos válaszát is, és véd az oxidatív stressztől. 

Mivel jelentősen mennyiségben tartalmaz K2 vitamint ezért akinek véralvadási zavarai vannak, szedése nem javasolt!


Remélem tudtam ezzel a bejegyzésemmel segíteni, viszont mindenkit arra kérek, saját kútfőből nem kezdjen el semmit szedni. Ez a két szer, csak lehetőség, de ahhoz, hogy személyre szabottan lehessen készítményeket ajánlani a homeopátia, funkcionális és gyógynövényes készítmények közül, ahhoz vizsgálatok szükségesek!

Segítségre van szükséged, akár a megfelelő orvos megtalálásában, írj bátran!