Omlós szűzérmék, grillezett kelbimbóval, sárgarépával

Kitűnő választás egy finom vacsorához az egész családnak!
Az egészséges táplálkozás, nem azt jelenti, hogy ízetlen, unalmas ételeket eszünk.
Pontosan a változatosságról szól, minél több jó minőségű tápanyaggal lássuk el a szervezetünket energiával ellátó, a bennünk lakó parányi lényeket. Ezt az ételt nem csak a hisztamin intolerancia esetében lehet fogyasztani, hiszen itt is a bélflóra regenerálása az elsődleges cél.
A kelbimbó szuper L-glutamin aminosav forrás, amely fehérjét nagyszerűen alkalmazunk gyomor és bélbetegségek esetében is.
Ezt az ételt a hisztamin diéta első szakaszában az eliminációs (eltávolítjuk azokat, amik magas hisztamin tartalmúak, vagy gyulladás nővelő hatásúak) étrendbe is fogyasztható.
1 adag 395 Kcal I Zs: 17 g I Sz: 15 g I F: 43 g
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 ek (60ml) extra szűz olívaolaj
- 700-900 g [ki mennyire étkes :)] bio tartású sertés szűzpecsenye, kb. 2.5 cm vastag szeletekre felkarikázva
- 450 g bio kelbimbó, amit késes aprítógépben tekerjünk 1-2X át.
- 4-5 nagyobb répa, 5-6 mm karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 120 ml kókusz amino szósz
Elkészítés:
- Melegíts fel egy nagyobb öntött vas serpenyőt, közepes hőmérsékletűre és add hozzá az olaj felét 2 ek. Ha felmelegedett az olaj add hozzá a szűzérme szelteket úgy, hogy a serpenyő egyik felére, majd a másik felére tedd bele a kelbimbó felét 225 g.
- Pirítsd őket 3-5 percig, majd fordítsd meg a szűzérméket és add hozzá a sárgarépát a kelbimbóhoz, keverd vele össze.
- Keverd hozzá a maradék 2 ek. olívaolajat és további 3-5 percig süsd együtt a hozzávalókat.
- Amikor a hús majdnem kész, add hozzá a maradék kelbimbót, a fokhagymát, a kókusz szószt és jól összekeverve párold át további 1-2 percig. Sózd meg, ha szükséges, ízlés szerint.
És már kész is! Mondtam, hogy nem teszek fel olyan receptet, amivel megöregszel a konyhában :)))