Omlós szűzérmék, grillezett kelbimbóval, sárgarépával

2020.06.03

Kitűnő választás egy finom vacsorához az egész családnak! 

Az egészséges táplálkozás, nem azt jelenti, hogy ízetlen, unalmas ételeket eszünk. 

Pontosan a változatosságról szól, minél több jó minőségű tápanyaggal lássuk el a szervezetünket energiával ellátó, a bennünk lakó parányi lényeket. Ezt az ételt nem csak a hisztamin intolerancia esetében lehet fogyasztani, hiszen itt is a bélflóra regenerálása az elsődleges cél.

A kelbimbó szuper L-glutamin aminosav forrás, amely fehérjét nagyszerűen alkalmazunk gyomor és bélbetegségek esetében is.


Ezt az ételt a hisztamin diéta első szakaszában az eliminációs (eltávolítjuk azokat, amik magas hisztamin tartalmúak, vagy gyulladás nővelő hatásúak) étrendbe is fogyasztható.

1 adag 395 Kcal I Zs: 17 g I Sz: 15 g I F: 43 g 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 ek (60ml) extra szűz olívaolaj 
  • 700-900 g [ki mennyire étkes :)] bio tartású sertés szűzpecsenye, kb. 2.5 cm vastag szeletekre felkarikázva
  • 450 g bio kelbimbó, amit késes aprítógépben tekerjünk 1-2X át.
  • 4-5 nagyobb répa, 5-6 mm karikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 120 ml kókusz amino szósz


Elkészítés:

  1. Melegíts fel egy nagyobb öntött vas serpenyőt, közepes hőmérsékletűre és add hozzá az olaj felét 2 ek. Ha felmelegedett az olaj add hozzá a szűzérme szelteket úgy, hogy  a serpenyő egyik felére, majd a másik felére tedd bele a kelbimbó felét 225 g.
  2. Pirítsd őket 3-5 percig, majd fordítsd meg a szűzérméket és add hozzá a sárgarépát a kelbimbóhoz, keverd vele össze.
  3. Keverd hozzá a maradék 2 ek. olívaolajat és további 3-5 percig süsd együtt a hozzávalókat.
  4. Amikor a hús majdnem kész, add hozzá a maradék kelbimbót, a fokhagymát, a kókusz szószt és jól összekeverve párold át további 1-2 percig. Sózd meg, ha szükséges, ízlés szerint.

És már kész is! Mondtam, hogy nem teszek fel olyan receptet, amivel megöregszel a konyhában :)))