Mediterrán sült kolbászkák, zöldségágyon

2020.05.08

Az egész családomnak az egyik nagy kedvence! Ráadásul amellett, hogy nagyszerűen beilleszthető a bélflóra regeneráló étrendbe és az Fázis 1 étrendi programba is, pillanatok alatt kész van és tele van olyan zöldségekkel, amik élelmi rostban gazdagok.

Nem kell más hozzá csak egy tepsi, amibe belepakolod a hozzávalókat.

Hozzávalók 2 főre

  • 1 adag 510 Kcal
  • Gluténmentesen is elkészíthető
  • Fázis 1 - eliminációs és regeneráló szakasz

  • 4 nagyon jó minőségű, lehetőleg GMO mentes házi kolbász vagy gluténmentes vegán kolbász
  • 1 bio piros kaliforniai paprika felszeletelve
  • 1 bio sárga kaliforniai paprika felszeletelve
  • 1 közepes vöröshagyma 8 részre vágva
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 tk szárított kakukkfű vagy oregano
  • 1 közepes bio cukkini darabokra vágva
  • 113 g bio koktélparadicsom vagy ha nagyobbak, akkor 4 cikkre vágva
  • 1 1/2 ek balzsamecet
  • 2 púpozott ek megfőzött gabona vagy ha gluténmentesen szeretnénk álgabona ( quinoa, amarant, bulgur, árpa...)
  • Csipet parajdi vagy himalaya só a zöldségekre
  • Őrölt bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 ° C . Tegyük bele a tepsibe a kolbászkákat a paprikákat és a hagymát.Locsoljuk meg az olajjal és szórjuk meg a fűszerekkel sózzuk, borsozzuk.
  2. Középső sínre tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig. Keverjük össze a cukkinit a paradicsommal, locsoljuk meg a balzsamecettel. Tegyük ezt is a kolbászkákhoz (fordítsuk meg őket) és további 10-15 percig süssük együtt vagy ameddig nem pirulnak meg szépen a kolbászok.
  3. Keverjük össze tálalás előtt a főtt gabonafélével.


Jó étvágyat!