Mártogassunk: hummus recept

2024.07.24

Miért is lennél kizárva hisztamin intoleranciával abból, hogy egy finom kenegetőt, mártogatóst egyél? Van pár dolog amire érdemes figyelned persze, például ha magad főzöd meg a csicseriborsót, akkor áztasd be előző nap, vagy ha konzervet választasz, akkor lehetőleg üveges és tartósítószer mentes legyen.

Hozzávalók:

  • 250 g csicseriborsó. Konzerv lecsepegtetve-adalékmentes vagy otthon főzött.
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál mandulavaj-adalékmentes
  • 1 tk asztali só
  • 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por
  • ½ teáskanál köménypor
  • 75 ml olívaolaj
  • Őrölt bors


Elkészítés:

  1. Aprítógépben turmixold simára az össze hozzávalót
  2. Tálalhatod szezonális zöldségfélékkel: zeller szárral, sárgarépa hasábokkal, paprika szeletekkel, retekkel..

Jó étvágyat! Szeretettel: Z <3