Marokkói fűszeres csirke

Csodás illatok, gyönyörű táj, épületek, növények éééés fűszerek. Ez a finom csirkeétel az ízeivel, illatával elvisz minket a mesés Marokkóba.
Előkészület: 20 perc
Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók, 4 adagra:
Fázis 1-eliminációs, bélflóra regenerációs szakasz
- 2 ek mandula/avokadó/kókuszolaj
- 8 bőr és csontok nélküli csirkecomb, csíkokra vágva
- 2/3 tk himalaya/parajdi só
- Kb. 3 cm nagyságú friss gyömbér hámozva, apró kockákra vágva vagy lereszelve
- 1 fej közepes nagyságú vöröshagyma apróra vágva
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1/4 tk őrölt fahéj
- 1 piros kaliforniai vagy kápia paprika, kimagozva felaprítva
- 2 db friss paradicsom felvágva
- 1 üveg konzerv csicseriborsó vagy 425 g (előző este beáztatott) frissen főtt. A levét szűrjük le.
- 4 közepes nagyságú gerezd fokhagyma felaprítva
- 4 szál újhagyma, felszeletelve, zöldjével együtt
- 1/2 bögre (1 bögre 200 ml) magozott, zöld olívabogyó
- 1 ek hámozott, szeletelt mandula vagy apróra vágott pisztácia helyette (sótlan!)
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 bögre (200ml) friss zöld fűszer - koriander, petrezselyem és aki szereti, mentalevél
- Díszítésnek friss mentaágak
Elkészítés:
Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt, közepes hőmérsékletűre, öntsd bele az olajat, tedd bele a csirkehúst és sózd meg, keverd össze. 6-8 percig párold néha megkeverve vagy addig, amíg nem kezd el a csirke pirulni. Ha kész, húzd takarékra, vedd ki a húst egy tányérba a serpenyőből egy szűrőkanállal.
A visszamaradt szafthoz add hozzá a gyömbért, hagymát és kevergetve párold kb. 3-4 percet, amíg üveges nem lesz. Megint vedd lejjebb a hőmérsékletet, add hozzá az őrölt fűszereket, a paprikát, paradicsomot, óvatosan forgasd át a szafttal őket és főzd további 3 percig.
Add hozzá a csicseriborsót, fokhagymát, zöldhagymát, és az olívabogyókat. Tedd vissza a csirkét is a serpenyőbe és óvatosan, jól forgasd át és főzd együtt 4-5 percig. Mialatt a csirke fő, addig egy kisebb serpenyőben pirítsd meg közepes hőmérsékleten a mandulát 3-4 percig. Keverd a csirkéhez a citrom reszelt héját a friss fűszereket és főzd további 2 percig együtt.
Halmozd bele egy szép tálaló edénybe, szórd meg a pirított mandulával/pisztáciával, mentaággal díszítsd.
Jó étvágyat! :)