Mákos-almás süti

2020.10.26

Ha rajongsz a mákért és az almáért, akkor ez a te sütid lesz! Olyan alapanyagokból állítottam össze, amit a benned lakó smuclik és buclik (bélflórád baktériumai) is imádni fognak :)

  • Előkészületek: kb. 30 perc
  • Sütési idő: 20-22 perc
  • 16 szelet
  • 1 szelet 61 Kcal I Zs: 2.4 g I Sz: 7.9 g, ebből cukor: 4.2 g I  F: 2.2 g I Élelmi rost: 4 g 

Hozzávalók

Tésztához:

  • 3 db bio/házi tojás fehérjéje
  • 50 g eritrit -ki mennyire szereti édesen vagy sem
  • 90 g őrölt mák
  • 15 g lenmagliszt
  • Csipet só a tojásfehérjébe
  • Fahéj ízlés szerint

Tetejére töltelék:

  • 4-5 db alma, lereszelve (én héjastól szoktam)
  • 1 db bio citrom leve és reszelt héja
  • Maroknyi mazsola, leforrázva lecsöpögtetve (én elhagytam, de néha teszek bele)
  • Eritrit vagy méz (ízlés szerint, én nem tettem bele semmit, szeretem, ha savanykás)
  • 3-4 ek útifűmaghéj
  • Fahéj, vanília, ízlés szerint és csempészhetsz bele egy pici rumot :)

Elkészítés: 180-190°C-ra melegítsd elő a sütőt. Verd fel a tojásfehérjét egy tálban, egy másikban pedig keverd össze a száraz alapanyagokat. Adagonként keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kb. 20x20 cm sütőforma alját béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát, simítsd el. Amíg sül, addig reszeld le az almát és keverd össze a többi hozzávalóval. Amikor kész a tészta, hagy hűlni, azután vedd le az aljáról a papírt, tedd vissza a tepsibe és simítsd rá jól az almát. Tedd be 1 órára a hűtőbe, utána szeletelhető.

Jó étvágyat!