Lúgosító quinoa tál
Téli időszakban, ha nem figyelünk oda, akár jóval több húsfélét fogyaszthatunk, mint a nyári időszakban, ami könnyen megemelheti a húgysav szintet, meg úgy általában is a testünk Ph értékét eltolhatja savas irányba. Február van és már kívánjuk a frisset, a ropogós zöldségeket és harsogó zöld leveleseket, saláta és retekféléket. Persze jól el vagyunk látva télálló zöldségekkel, de ilyenkor, már picit unhatjuk is, ugye? :) Én inkább azt javaslom, ehhez az egytálételhez válassz karfiolt, ha nincs szezonja a brokkolinak vagy fagyasztott verzióból készítsd. Ezzel lecsökkentheted a veszélyét a vegyszereknek.

- Előkészület: 10 perc + 12 óra áztatási idő
- Főzési idő: 15 perc
- Fázis 1 és 2. Tej, glutén, tojásmentes recept.
- 1 adag 289 Kcal I Zs: 16 g I Sz: 26 g ebből cukor: 1.7 g és rost: 4.3 g I F: 10 g
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 4 ek mandula - előző nap beáztatva, legalább 6-12 órára
- 2 tk olívaolaj
- 2 bögre (1 bögre 240 ml) párolt brokkoli
- 1 bögre főzött quinoa - a quinoa magjának küldő része, keserű anyagot, egyfajta növényi toxint tartalmaz, hogy távol tartsa a kártevőket, madarakat. Ezért nagyon alaposan dörzsölve mosd meg, és áztasd legalább 30 percet, hogy lejöjjön róla. Ezután főzheted mint a rizst.
- Ízlés szerint só, koriander levél, zöldségzöldje
Elkészítés:
- A megfőzött és a többi alapanyagot keverd össze egy tálban
- Tálaláskor szórd meg a tetejét a korianderrel vagy a zöldségzöldjével
Jó étvágyat! <3