Low Fodmap pizza Margherita

2021.04.08

Azt gondolom baromi jó hír az, hogy a gyulladáscsökkentő étrendben a pizza is megtalálható! Semmi másra nem kell figyelned csak arra, hogy itt is tiszta, jó minőségű alapanyagokat használj az elkészítés során. Nem érdemes trükközni, mert a szervezeted egyből jelezni/büntetni fog a tüneteid újbóli megjelenésével, felerősödésével.

Előkészület: kb. 20 perc

Főzési idő: 30 perc

1 szelet pizza (4 részre vágva)  205 Kcal I Zs: 12 g I Sz: 12 g I F: 10 g I R: 3 g 

Fázis 2 - visszavezetés szakasza


Hozzávalók a pizzatésztához:

  • 65 g glutén, szójamentes pizzatészta lisztkeverék pl. Szafi

Feltéthez:

  • Házi készítésű bazsalikom pesto
  • 50 g jó minőségű mozzarella, lereszelve
  • 3-4 db jó minőségű mini mozzarella golyó, szeletekre vágva-mozzarella bocconcini
  • 2 db közepes bio paradicsom, felkarikázva
  • Bazsalikom levél a díszítéshez
Elkészítés:

  1. Melegítsd elő (alsó-felső sütés vagy ugyan ez légkeveréssel) a sütőt 120°C vagy ami a tészta útmutatóján szerepel. Pizzasütőforma alját kend ki zsiradékkal vagy egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Lisztkeveréket gyúrd össze az útmutatójában szereplő hozzávalókkal, nyújtsd ki kb. 20-22 cm nagyságú körre. Tedd rá a sütőformára, kend meg kevés olívaolajjal a tetejét és süsd elő, addig, amíg picit meg nem barnul a teteje ez kb. 10-15 perc.
  3. Ekkor vedd ki, állítsd a sütőt 180°c-ra , kend meg a pizza tetejét a pestoval egyenletesen, szórd meg a reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a szeletekre vágott mini mozzarellát a paradicsomokat. 
  4. Süsd tovább kb. 15 percig vagy amíg picit meg nem kapja a sajtok tetejét.

Jó étvágyat! <3