Low carb tortilla chips

2020.12.30

Írhattam volna keto tortillat is, hiszen szinte csak jó zsírokból áll. Vegán vagy light sajttal nem működik, az eredeti recepttel csak, amiben zsíros mozzarella sajt van. De pont ez a lényege... Az a jó ebben a receptben -azon kívül, hogy egyszerű mint egy faék-, hogy 2 hozzávalóból megvan, és olyan ízesítéssel készíted, amivel akarod. Egy jó mártogatós salsa hozzá és már mehet is a házibuli vagy filmnézés! :)

  • Előkészület: 5 perc
  • Sütési idő: 12 perc
  • Mennyiség: 6 főre
  • 1 adag 177 Kcal I Zsír: 12 g I Szénhidrát: 3 g I Fehérje: 16 g

Hozzávalók:

  • 250 g lehetőség szerint bivaly mozzarella, ha nincs, akkor jó minőségűt válassz, reszelve
  • 112 g mandula liszt
  • Himalaya vagy parajdi só ízlés szerint
  • Ízesítheted nachos fűszerkeverékkel, borssal, fokhagyma porral, köménnyel, pirospaprikával....

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra 
  2. Olyan tálba tedd a lereszelt sajtot, ami használható a mikróban. 1-2 percre mikrózd meg a sajtot, amíg krémes állagú nem lesz, de ne legyen forró
  3. Add hozzá a lisztet, sót és a fűszert, fűszereket, amilyen ízben szeretnéd és gyúrj belőle tésztát, nyújtsd ki 2 sütőpapír között. Tedd bele sütőpapírostól a tepsibe és pizzavágóval vagy éles késsel (derelye szaggató is jó) vágj belőle háromszögeket
  4. Süsd 12-15 percet és hagyd majd a tepsiben kihűlni.

Készíthetsz hozzá avokádókrémet, paradicsom salsat, hummuszt.

Jó étvágyat, bulizást! <3