Legelőt látott marhából burger, gomba szósszal

2021.08.11

A minőségi alapanyagok, nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy hosszú távon egészségesek maradjunk, azoknál, akik valamilyen betegségben már szenvednek, számukra olyan ez mint a jó levegő, létfontosságú. Egy legeltetett szarvasmarha húsa, első osztályú étek, ami a bélflóra regeneráló étrendnek oszlopos tagja is lehet. Itthon is be lehet szerezni, de sajnos nálunk nem csak az anyagiak miatt nem kerül ebből sem a minőségi árú az asztalra, ebben az esetben is megmutatkozik az tájékozottság hiánya. Remélem egyre több tudatos vásárló lesz, és én ebben is szeretném megkönnyíteni a dolgodat. Lehet elkerülte a figyelmedet, jó ideje gyűjtöm azokat a beszerző forrásokat, ahol minőségi termékekhez juthatsz, ez az oldal a Betevő beszerző .

Kép forrása: Google
Kép forrása: Google
  • Előkészület: 10 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Fázis 1 és 2
  • 1 burger 694 Kcal I Zs: 60 g I Sz: 1 g I F: 28 g 

Hozzávalók 4 db-hoz:

Pogácsákhoz:

  • 800-1000 g legeltetett marhából darálthús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 tk Worcestershire szósz (opcionális)
  • Ízlés szerint só, bors, oregano és kömény

Szószhoz:

  • 2 ek bio vaj vagy ghee, de lehet kókuszolaj is
  • 1 ek extra szűz olívaolaj 
  • 1/2 bögre (1 bögre 250 ml) bio kókuszkrém
  • 1 bögre gomba szeletelve
  • 1 tk Dijoni mustár
  • 1 ek bio almaecet
  • Só, bors
  • Friss zöldségzöldje a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Keverd össze a burgerhez valókat, tedd félre, és hagy egy kicsit összeérni az ízeket.
  2. Kisebb serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvaszd meg a 1 ek vajat/ghee-t, add hozzá az olajat. Tedd bele a gombaszeleteket és főzd addig, amig puha nem lesz.
  3. Öntsd hozzá a krémet, ecetet és a mustárt majd jó keverd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint és főzd 3-5 percig.
  4. Amíg a szósz készül, formázz a húsiból 8 db pogácsát. Melegíts fel közepes hőmérsékletűre egy serpenyőben a maradék vajat/ghee-t/kókuszolajat és süsd meg benne a burgereket mindkét oldalán kb. 3-5 percig, attól függően mennyire szereted átsütve.
  5. Tálaláskor locsold meg a tetejét a gombaszósszal.

Tipp: friss idénysalátával tálald, ha szigorúbb napod van, vagy vacsorára fogyasztod. Lazulós napodon, ebédre nyugodtan ehetsz hozzá egy jó minőségű paleo zsemlét. :)

Jó étvágyat! Z <3