Krémes ördögtojás

2020.12.08

Ünnepi ételek...sorozat

Nagyszerű előétel vagy vendégváró falat ami pillanatok alatt kész, de jól jöhet tízóraira és uzsonnára is! 

  • Előkészület: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc
  • 1 adag ( 1 egész tojásból) 104 Kcal I Zs: 7 g I Sz: 1 g I F: 8 g 

Hozzávalók:

  • 12 db bio/házi tojás
  • 120 ml bio tejföl vagy vegán tejföl
  • 1-2 ek Dijoni mustár
  • 1/2 tk só
  • Ízlés szerint zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
  • 3-4 szelet házi bacon
  • 1 és 1/2 ek metélőhagyma, apróra vágva
  • Őrölt pirospaprika a díszítéshez

Elkészítés: 

  1. Ha van pároló edényed vagy kosarad, abban főz meg vízgőzben a tojásokat. Ehhez egy edényben forralj fel vizet, tedd bele a kosarat, abba a tojásokat és lefedve , közepes hőmérsékleten a gőzben 15 perc alatt főzd meg őket. Ha nincs, hagyományos módon készíts keményre főzött tojást.
  2. Amikor kész vannak a tojások, 30 percre tedd bele jeges vízbe hűlni, utána könnyen és sérülésmentesen tudod lefejteni a héját.
  3. Amíg hűlnek a tojások, a bacont süsd meg egy serpenyőben jó ropogósra, ez kb. 5-6 perc. amikor kész, tedd rá papírtörlőre, hagy hűli, majd vágd vagy tördeld apró darabokra.
  4. Vágd félbe a megpucolt tojásokat, szedd ki a sárgáját és tedd egy keverőtálba.
  5. Villával nyomkodd jól össze a sárgákat, add hozzá a tejfölt, mustárt, sót, fokhagymát és keverd fakanállal vagy turmixgéppel habosra.
  6. Egy tortazsákba (vagy egy hűtőzacskó sarkát levágod, de kanalat is használhatsz), töltsd bele a krémet a félbevágott tojásokba, szórd meg a tetejüket a metélőhagymával, baconnal, és pici pirosparikával.

Jó étvágyat, csodás, meghitt karácsonyt kívánok! <3