Hozzávalók:
- 12 db bio/házi tojás
- 120 ml bio tejföl vagy vegán tejföl
- 1-2 ek Dijoni mustár
- 1/2 tk só
- Ízlés szerint zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
- 3-4 szelet házi bacon
- 1 és 1/2 ek metélőhagyma, apróra vágva
- Őrölt pirospaprika a díszítéshez
Elkészítés:
- Ha van pároló edényed vagy kosarad, abban főz meg vízgőzben a tojásokat. Ehhez egy edényben forralj fel vizet, tedd bele a kosarat, abba a tojásokat és lefedve , közepes hőmérsékleten a gőzben 15 perc alatt főzd meg őket. Ha nincs, hagyományos módon készíts keményre főzött tojást.
- Amikor kész vannak a tojások, 30 percre tedd bele jeges vízbe hűlni, utána könnyen és sérülésmentesen tudod lefejteni a héját.
- Amíg hűlnek a tojások, a bacont süsd meg egy serpenyőben jó ropogósra, ez kb. 5-6 perc. amikor kész, tedd rá papírtörlőre, hagy hűli, majd vágd vagy tördeld apró darabokra.
- Vágd félbe a megpucolt tojásokat, szedd ki a sárgáját és tedd egy keverőtálba.
- Villával nyomkodd jól össze a sárgákat, add hozzá a tejfölt, mustárt, sót, fokhagymát és keverd fakanállal vagy turmixgéppel habosra.
- Egy tortazsákba (vagy egy hűtőzacskó sarkát levágod, de kanalat is használhatsz), töltsd bele a krémet a félbevágott tojásokba, szórd meg a tetejüket a metélőhagymával, baconnal, és pici pirosparikával.
Jó étvágyat, csodás, meghitt karácsonyt kívánok! <3