Krémes matcha jégkrém
Szuper hűsítő, frissítő csemege lehet egy forró nyári napon, amikor jól esik egy hideg nyalat, ahogy dédapáink hívták. :)
Ez a matcha jégkrém recept tele van antioxidánsokkal, egészséges zsírokkal. Ez a recept kis mennyiségben természetes koffeint tartalmaz a zöld teából, ezért inkább a nap elején, kora délután ajánlott, és vegyed ezt figyelembe amikor gyereknek is adnál belőle.

- Előkészület. 15 perc
- Fagyasztás: 5 óra
- Mennyiség: 6-8 jégkrém
- Fázis 1 és 2-ben is fogyasztható alapanyag választástól függően
Hozzávalók:
- 400 ml fémdobozos natúr, bio, zsíros kókusztej
- 60 ml papírdobozos vagy házi, natúr mandula vagy kókusztej
2-3 tk. minőségi matcha po
2 pipetta stevia csepp- például ez vagy 60 ml bio méz, esetleg 1 ek. monk fruit por
1/2-1 bio citrom vagy lime leve- ki mennyire szereti a savanykás/fanyar ízt
Választható hozzávalók:
- 1 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1-2 mérőkanál fehérjepor
Elkészítés:
1. lépés: Egy nagy tálban a kókusztejet habverővel keverd simára.
2. lépés: Egy másik tálkában a 2 tk. matcha port keverd simára 1-2 evőkanál mandulatejjel vagy kókusztejjel.
3. lépés: Öntsd a matcha keveréket a kókusztejhez, és keverje jól össze. Add hozzá a választott édesítőszert, a citrom vagy lime levet és dolgozd össze
4. lépés: Kóstold meg, lehet erősebb matcha ízt szeretnél... Ha igen, keverj össze egy kis tálban 1 teáskanál matcha port kevés mandula- vagy kókusztejjel, amíg össze nem áll, és öntsd hozzá.
5. lépés: Add hozzá a chia magot, ha szeretnéd felturbózni vele.
6. lépés: Adagold jégkrémformákba vagy ha nincs, üres joghurtos dobozok is megteszik. A pálcikákat ne felejtsd el beletenni és fagyaszd legalább 5 órát vagy egy éjszakát.
Gyönyörű nyarat kívánok! Szeretettel: Z <3