Krémes karfiol és répa leves

2021.02.14

Aki eddig esetleg nem rajongott ezért a két zöldségféléért, az, ha megkóstolja ezt a levelest, átértékeli a véleményét...:)   Megfelelő tápanyagok nélkül a májad nem tudja ellátni a funkcióját. Amint megkapja azt amire szüksége van, máris kész a regenerálódásra! 

Hát nem csodálatos a testünk működése?! Gondoskodj róla szeretettel és meglátod milyen hálás lesz érte! <3 

  • Előkészület: 20 perc
  • Össz főzési idő: 15-20 perc
  • Fázis 1 - Eliminációs szakasz
  • 1 adag 97 kcal I Zs: 6 g I Sz: 9 g I F: 2.8 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 nagy fej karfiol, rózsákra szedve
  • 1⁄2 fehérhagyma, apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva/zúzva
  • 140 g sárgarépa, apróra vágva
  • 1 liter alacsony nátrium tartalmú zöldségleves alaplé
  • 1⁄2 tk fekete bors, frissen őrölve
  • 1⁄2 tk himalaya/parajdi só
  • 1 tk chili paprika pehely - elhagyható
  • 1/8 ek szárított bazsalikom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Olajos magvak pirítva, tálaláskor, aki szereti..

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábasba tegyél fel vizet forrni, kevés sót tegyél a vízbe, majd amikor forr, dobd bele a karfiol rózsákat. Blansírozd kb. 6-8 percet, amikor már a villát könnyen beleszúrod a szárába. Szűrd le a vizet és szedd ki a karfiolt egy tányérba.
  2. Ugyan ebbe a lábasba öntsd bele az olajat és dinszteld meg közepes hőmérsékleten először a vöröshagymát, majd add hozzá a sárgarépát és azzal is dinszteld tovább. Tedd hozzá, de épp hogy egy pillanatig a fokhagymát is, csak addig, amíg az illatát kezded megérezni. 
  3. Öntsd fel az alaplével, majd amikor megpuhult a sárgarépa, add hozzá a karfiolt is, sózd és borsozd meg, rottyantsd össze.
  4. Picit hagyd állni, hűlni és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd össze.
  5. Szórd meg a szárított bazsalikommal és a chili pehellyel, 1 tk olajos mag keverékkel. Melegen tálad/fogyaszd.

Jó étvágyat! Z