Keto/low carb kréker 4 hozzávalóból- videóval

2021.10.05

Ne feledkezzek meg a sós ízvilágot kedvelőkről sem! Legalább ugyan annyian kedvelik a sós ropogtatni valókat, mint az édes társaikat. Bevallom, nálam előfordul, hogy sósra-édes, édesre-sós :))))) De ebben az esetben is próbálok következetes lenni, és ha kívánós vagyok, akkor magamnak készítek jó alapanyagokból valamit. 

Na éppen erre jó ez a kréker recept is, gyorsan valami ropogtatni valót.

  • Előkészület: 5 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Tej, tojás, gluténmentes recept
  • Elkészíthető növényi sajttal is, akkor Fázis 1 eliminációs szakasz
  • Cheddar sajttal készítve Fázis 2 visszavezetés szakasza
  • 1 db kréker (mandula liszttel készítve) 68 kcal I Zsír: 6 g I Szénhidrát: 1.5 g ebből élelmi rost: 1 g I Fehérje: 3 g 

Hozzávalók 16 db krékerhez:

  • 1 bögre (1 bögre 250 ml) mandula vagy bio napraforgó mag liszt
  • 1 bögre rövid ideig érlelt Cheddar ssajt, laktózmentes, reszelve
  • 4-6 ek. szűrt víz
  • 1 tk. parajdi/himalaya só
  • Opcionálisan: fokhagyma, zöldfűszerek

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra
  2. A lisztet, sajtot, sót tedd belel egy robotgépbe (szabad kézzel is megy) kezd el összekeverni és adj hozzá menet közben annyi vizet, hogy jól formázható masszát kapj, majd add hozzá a fűszereket és keverd jól össze
  3. Tedd két sütőpapír közé a tésztát és sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 1/2 cm vastagságúra, helyezd rá az alsó sütőpapírral a tepsire (másikat vedd le róla)
  4. Vágd fel 16 négyzetre vagy kréker formára.
  5. Told be a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig vagy amíg szép barna és ropogós nem lesz. Érdemes a sütőben a lekapcsolást követően bent hagyni, hadd száradjon kicsit meg, úgy még roppanósabb lesz.

Jó sütést, jó étvágyat kívánok! Z <3