Kesudiós süti áfonyával

2021.05.27

Ez a sütirecept abszolút olyan alapanyagokat tartalmaz, amik a bélflóra regeneráló étrendben szerepelnek, ráadásul csak jó minőségű zsírsavakat, szénhidrátokat tartalmaz, és tojás felhasználása nélkül is elkészíthető.

  • Előkészület: 20 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Tej, glutén, tojás és cukormentes
  • Fázis 1- eliminációs, gyulladáscsökkentő szakasz

Hozzávalók 14 db-hoz:

  • 250 g bio kesudió vaj például ez 
  • 3 ek juharszirup (szintetikus cukoralkoholokat nem használunk vagy csak ritkán a bélflóra regenerálás során)
  • 1 bio tojás vagy 1 ek lenmagliszt és 3 ek víz összekeverve, 15 percet hagyd állni felhasználás előtt a masszát
  • 110 g gluténmentes lisztkeverék amit a legjobb, ha te állítasz össze, abban biztosan nem lesz semmilyen adalékanyag vagy cukorszármazék. Jó választás az 50 g rizsliszt, 30 g mandula vagy gluténmentes zabliszt, 15 g kókuszliszt és 15 g tápióka vagy burgonya keményítőből készült mix. 
  • 1 tk bio sütőpor pl. Alnatura
  • 2 ek friss vagy aszalt, de nem cukorszirupos áfonya

Elkészítés:

  1. 180°C-ra melegítsd elő a sütőt és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral
  2. A kesuvajat a juharsziruppal, tojással vagy a helyettesítővel keverd jól össze
  3. A lisztet és a sütőport egy másik tálban keverd el, majd add hozzá a vajas keveréket, dolgozd el robotgéppel vagy fakanállal. Vágd apróbb darabokra az áfonyákat
  4. Egy evőkanál segítségével a sütőpapírra tegyél a masszából 14 halmot úgy, hogy legyen hely közöttük
  5. Kb. 10 percig süsd, amikor már kezd szép aranybarna lenni és repedések lesznek rajta. Ha kihűlt, zárható tárolóba téve, 1 hétig eláll.

Amennyiben tetszett ez a receptem is, örülnék neki, ha megosztanád a facebook oldaladon (ha van ilyen neked). Bár nem tudják a tagokon kívül mások megnézni a receptet, de ha segítesz abban az ismerőseidnek, hogy hozzájuk is eljusson az információ, hogy van olyan oldal, ahol megtalálhatják azokat az infókat amiket kerestek esetleg eddig, akkor már te is sokkal járultál hozzá, hogy minél többen tudjanak egészségesebb testeben élni és étkezni!

Köszönöm! Z <3

Jó sütést, jó étvágyat! Z :)