Kakaós édesburgonya puding

2021.01.27

A gyulladás csökkentő étrendben sincs azért teljes önsanyargatás! :)

Éppen ezért is osztom meg veled ezt a csupa habos, krémes csoda receptjét, amin egyáltalán nem fogod érezni, hogy csak növényi alapanyagokból áll. Gyerek vagy felnőtt, mindegyik szeretni fogja! <3

Gazdag jó szénhidrátok, rostokban és zsírokban!

  • Előkészület: 5 perc: 
  • Főzési idő: 15 perc
  • Pürésítési idő: 5 perc
  • Mennyiség: 2 adag
  • Fázis 1 - eliminációs, regeneráló szakasz
  • 1 adag 367 Kcal I Zs: 11 g I Sz: 67 g I F: 7 g 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 150 g fehér húsú édesburgonya (sárga van nem gond), hámozva, kockákra vágva és megfőzve, kihűtve. A főzővizet ne öntsd ki.
  • 1/2 avokádó feldarabolva
  • 5 db medjool datolya kimagozva. Ha bolti van azt több órán keresztül áztassuk ki vízben, így a bevonatot (glükóz szirup) leáztatjuk róla.
  • 1 1/2 ek jó minőségű cukrozatlan kakaópor
  • Szükség szerint a főzővízből

Elkészítés:

  1. A kockára vágott burgonyát főzd meg, majd hűtsd ki
  2. Turmixgépbe a kakaópor kivételével pakolj bele mindent és kezd el pürésíteni
  3. Ha már krémes az állaga, tedd bele a kakaóport és szükség szerint a  főzővízzel lazítsd, ha kell.
  4. Pudingos pohárban tálald, díszítheted pirosbogyós gyümölccsel, kókuszchips-el vagy banán karikákkal.

Jó étvágyat! <3 Z