Hússal-sajttal töltött padlizsán tekercsek

2019.09.03

Nem ez volt életem legjobb fotója, de még nincs itt a friss padlizsán szezon és csak ez a régebbi képem van róla. :)

Az ízélmény viszont leírhatatlan!

Elkészítési idő kb. 1-1.5 óra

Tápanyag tartalom a teljes adagban: 1220 kcal

Fehérje: 69 g      Zsír: 76 g     Szénhidrát: 46 g


Hozzávalók 4 főre:

2 közepes padlizsán
2 db újhagyma/vörös
2 paradicsom....én hámozom úgy kockázom fel
2 szál vágott bazsalikom/ 1kk szárított
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanálnyi zsiradék...kókusz/olíva/vaj...
200 g darált csirke/pulyka/sovány marha
50 g reszelt parmezán/cheddar sajt-elhagyható
4 ek almaecet
2 ek citromlé

Elkészítés:
A megmosott padlizsánt héjastól hosszában vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk 10-20 percig állni hagyjuk, hogy levet engedjen, puhuljon. A kockázott paradicsomot 2 ek olajban hirtelen átsütjük kb. 3 perc. A húst összegyúrjuk a sajttal, bazsalikommal, fokhagymával, hagymával a kihűlt paradicsommal. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a padlizsán szeletekre simítjuk, feltekerjük fogvájóval rögzítjük. Tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, a sütőt 180° melegítjük. Belerakjuk a tekercseket kb. 30' sütjük. Amikor kész az almaecet, citrom keverékével meglocsoljuk, 15' állni hagyjuk.