Gyömbéres, százam magos csirkemell, pak choi-jal

2020.09.03

Nagyon szeretnék segíteni neked abban, hogy ne érezd nehéznek az egészséges táplálkozáshoz, életmódhoz vezető utat! Azon múlik szó szerint az egészséged, gyógyulásod, lelki/mentális és fizikális állapotod, miket eszel napi szinten.

Ebben a videóban egy nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételt mutatok meg neked, videós segédlettel.

Amennyiben tetszik vagy megcsináltad és ízlett, az oldal alján található Facebook megosztással jelezd nekem!

Gyömbéres, szezám magos csirkemell pak choi-jal
Gyömbéres, szezám magos csirkemell pak choi-jal
  • Előkészület: 15 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • 4 adag
  • 1 adag 277 Kcal I Zs: 10 g I Sz: 13 g I F: 33 g I Rost: 3 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
  • 1 nagyobb újhagyma vagy vöröshagyma, félbevágva, hosszú szeletekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 5 cm hosszú friss gyömbér, hámozva, lereszelve
  • 4 bio/organikus csirkemell filé, falatnyi kockákra vágva
  • 300 g bio pak choi, leveleire szedve, nagyobb leveleket félbe vágva
  • 2 ek szezám mag (hisztamin intoleranciával ez kihagyható)
  • 2 tk tápióka liszt vagy rizsliszt
  • 1 ek bio szójaszósz. Hisztamin intoleranciával kókusz amino
  • Csípő paprika ízláóés szerint vagy 3 ek édes chili szósz- elhagyható
  • 1 ek bio citrom leve (hisztamin intoleranciával csak a 3. szakasz után vagy bio almaecet) 
  • Köretnek cukkini spagetti/rizstészta/basmati rizs


Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a zsiradékot wokban vagy mélyebb serpenyőben, tedd bele a hagymát és párold üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, csirkehúst, pak choi-t, keverd össze, fedd le és főzd kb. 5 percet.
  2. Keverd össze a szójaszószt a liszttel, citromlével és ha használsz az édes chili szósszal. Add a csirkéhez a szezám magot, keverd el és ha megfőtt a csirkehúsi, add hozzá a szójás lisztet. Kevergetve, rottyants egyet rajta.