Grillcsirke spenóttal, mozzarellával

2021.05.05

Az ebéd ötletek közé tettem be ezt a receptet, de tökéletes választás Vacsorára is! Időszakos böjtben, ketogén étrendben is bármikor fogyasztható.

Nálam a kertben már érik a spenót, most használjátok ki  a szezonját, és a ha teheted, ne a nagyáruházak vagy kereskedők által kínáltat válaszd, hanem ami a nagymamik és nagypapik kertjében terem és a piacon árulják. Az tuti vegyszer és szintetikus műtrágya mentes!

Kép forrása: Google
Kép forrása: Google
  • Előkészület: 15 perc
  • Főzési idő: 40 perc
  • Fázis 2 - visszavezetés időszaka
  • 1 adag 195 Kcal I Zs: 6.1 g I Sz: 3.7 g I F: 30.9 g 

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 3 nagy, egész csirkemell vagy 6 db fél
  • 1 ek olívaolaj 
  • Só, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 280 g friss vagy fagyasztott spenót
  • 1 db piros kaliforniai paprika, gerezdekre vágva
  • 85 g jó minőségű mozzarella, lereszelve

Elkészítés:

  1. Melegíts elő a sütőt 200°C-ra ( ha van grill fokozatod, arra állítsd). A húsokat sózd és borsozd meg, egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. 
  2. Egy grill vagy sima serpenyőben az olajat melegítsd fel közepes hőmérsékletűre, majd süsd benne elő a csirkemelleket, mindkét oldalán 2-3 percig.
  3. Ezután vedd ki a húsokat, add az olajhoz a zúzott fokhagymát, vigyázz, ne pirítsd meg. Add hozzá a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, sózd és borsozd meg, majd párold kb. 2-3 percet.
  4. A tepsibe helyezd el a hússzeleteket, a tetejükre simíts a spenótból, majd szórd meg sajttal  és helyezz rá a paprika szeletekből. Süsd kb. 3-5 percig, amíg aranybarna nem lesz a sajt és a paprika a tetején.

Tavasszal a friss salátafélék szezonja is van, tálad vegyesen rukollával, fejes-, tépő-, vagy galambbegy salátával, zöldfűszeres, citromos-olívás öntettel meglocsolva.

Jó étvágyat kívánok! Z <3