Fahéjas-magos ropogós müzli

2019.09.03

Elkészítési idő: 30'+ sütési idő 1-1 1/2 óra

Tápanyag tartalom 1 adagban: 256.1 Kcal Zsírok: 181.7 gr, Ch: 208 gr, Fehérje: 56.3 gr

Hozzávalók 10 adaghoz:

100 g bio kókuszolaj/zsír

100 g bio méz (aip diétában és ösztrogén dominanciában nem!), datolya szirup, juharszirup

2 t.k. őrölt fahéj

1 e.k. vanília kivonat

1 bio tojásfehérje habbá verve (aip diétában csak ha nincs tojás allergia)

100 g bio zabpehely, rizspehely vagy tönkölypehely- lehet a három keveréke is

400 g bio mandula/ pekándió/ kesudió/ dió aprítva

80 g őrölt lenmag

1 k.k. parajdi só

Sütőt 100° előmelegíteni. Egy serpenyőben óvatosan melegítsük fel az olajat a mézzel és a fahéjjal, amíg a méz megolvad. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliát. Várjuk meg amíg kihűl, mielőtt belekeverjük a tojásfehérjét. Keverjük össze a pelyhet a diófélékkel, azután a serpenyő tartalmát is adjuk hozzá. A keveréket, kis kupacokban tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük meg arany barnára. Kb. 1-1.5 óra alatt lesz kész. A sütés alatt nézegessük és 2-3 x forgassuk meg. Ha kész kapcsoljuk le a sütőt, akár egész éjszakára is benne maradhat, annál ropogósabb lesz.