Erdei gyümölcsös, narancsos kókusz szelet - Sütés nélkül

Szuper finom és kiadós amellett, hogy alacsony a szénhidrát tartalma!
Elkészítés: 30'
Hűtés: 60'
Tápanyag tartalom kb. 20-25 szelet: 1605 kcal Szénhidrát: 77.6 g F: 10.73 g Zsír: 201 g Rost: 5.80 g
Hozzávalók:
Tésztához
- 200 g kókuszreszelék
- 100 ml kókusz tej
- 3 ek. kókusz olaj
- 4 ek. természetes folyékony édesítőszer - én datolyát és agavet használtam
- 1/2 tk. vanília vagy késhegynyi kikapart vanília belseje
- csipet parajdi vagy himalaya só
Gyümölcs zseléhez
- 250 ml piros bogyós gyümölcs
- 1/4 bögre víz (200 ml bögre)
- 1/3 bögre természetes folyékony édesítőszer
- 4 ek. frissen facsart narancslé
- 1/2 tk. reszelt narancshéj
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 2 ek. útifű maghéj vagy chia mag
Elkészítés:
Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20x30 cm tepsit. Késes robotgépben vagy tálban jól dolgozd ki a 'tésztához' valókat majd öntsd bele a masszát a tepsibe és simítsd el egyenletesen. Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted a gyümölcs zselét.
Egy kisebb lábasba tedd bele a zseléhez valókat, az útifűmag/chia kivételével. Fedő alatt, néha megkeverve főzd kb. 10-15 percig. Hagyd kicsit hűlni, majd dolgozd ki jól az útifűmaggal/chiával. Kend el egyenletesen a kókuszmassza tetején, tedd vissza a hűtőbe és hagyd állni legalább 1 órát, hogy szeletelhető legyen.
Szuper finom és kiadós amellett, hogy alacsony a szénhidrát tartalma!