Epres & tejszínes cupcake

2020.08.10
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Előkészület: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • 3 féle teljes értékű zsírtartalom minden darabban
  • 1 db juharsziruppal, vajjal, mandula liszttel készítve: 291 Kcal I Zs: 23 g I Sz: 12 g I F: 8 g 

Hozzávalók 10 db-hoz:

  1. 190 g bio vaj vagy kókuszzsír
  2. 80-100 g juharszirup ha hisztamin intoleranciában szenvedsz, ha nem akkor eritrit ízlés szerint, ki ennyire kedveli az édes ízt
  3. 3 db bio tojás
  4. 1/2 vanília rúd kikapart belseje vagy 1 tk bio vanília kivonat
  5. 206 g (1 teljes doboz+ 1/4) nem finomított kókusz krém
  6. 3 ek szűrt víz
  7. 160 g mandula liszt, ha hisztamin intoleranciával küzdsz, akkor manióka és földi mandula lisztet keverj össze 1:1 arányban
  8. 1 tk alumínium  mentes sütőpor
  9. 2 csipet himalaya só
  10. 2 ek cukor és tartósítószer mentes eper dzsem
  11. 10 szem kisebb eper, díszítésnek


Elkészítés: 

Tészta

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A muffinsütő formát béleld ki papír kapszlival vagy kend ki zsiradékkal. 75 g puha vajat, keverd habosra a juharszirup 3/4- vel (vagy amit választottál), kézi habverővel kb. 3 percet.

Egyesével add hozzá a tojásokat és a végén a vaníliát, jól eldolgozva őket.

A mandula lisztet a sütőporral, csipet sóval  keverd össze és öntsd hozzá a tojásos masszához és a 3 ek vízzel együtt keverd egyneművé, de figyelj arra, ne dolgozd ki túlságosan a tésztát, maradjon kicsit darabos.

Töltsd meg a muffin formákat a 3/4-ig a tésztával és süsd kb. 20 percig vagy tűpróbáig.

Hab díszítés

115 g puha vajat a kókuszkrémmel, csipet sóval habosra verd fel. 

Azután keverd hozzá a maradék juharszirupot/édesítőszert, eperdzsemet.

Habzsákba töltve díszítsd vele a muffinok tetejét + egy félbevágott eperrel.

Légmentesen záródó dobozban 1 hétig is eltartható a hűtőben.