Epres & tejszínes cupcake

- Elkészítési idő: 30 perc
- Előkészület: 10 perc
- Sütési idő: 20 perc
- 3 féle teljes értékű zsírtartalom minden darabban
- 1 db juharsziruppal, vajjal, mandula liszttel készítve: 291 Kcal I Zs: 23 g I Sz: 12 g I F: 8 g
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 190 g bio vaj vagy kókuszzsír
- 80-100 g juharszirup ha hisztamin intoleranciában szenvedsz, ha nem akkor eritrit ízlés szerint, ki ennyire kedveli az édes ízt
- 3 db bio tojás
- 1/2 vanília rúd kikapart belseje vagy 1 tk bio vanília kivonat
- 206 g (1 teljes doboz+ 1/4) nem finomított kókusz krém
- 3 ek szűrt víz
- 160 g mandula liszt, ha hisztamin intoleranciával küzdsz, akkor manióka és földi mandula lisztet keverj össze 1:1 arányban
- 1 tk alumínium mentes sütőpor
- 2 csipet himalaya só
- 2 ek cukor és tartósítószer mentes eper dzsem
- 10 szem kisebb eper, díszítésnek
Elkészítés:
Tészta
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A muffinsütő formát béleld ki papír kapszlival vagy kend ki zsiradékkal. 75 g puha vajat, keverd habosra a juharszirup 3/4- vel (vagy amit választottál), kézi habverővel kb. 3 percet.
Egyesével add hozzá a tojásokat és a végén a vaníliát, jól eldolgozva őket.
A mandula lisztet a sütőporral, csipet sóval keverd össze és öntsd hozzá a tojásos masszához és a 3 ek vízzel együtt keverd egyneművé, de figyelj arra, ne dolgozd ki túlságosan a tésztát, maradjon kicsit darabos.
Töltsd meg a muffin formákat a 3/4-ig a tésztával és süsd kb. 20 percig vagy tűpróbáig.
Hab díszítés
115 g puha vajat a kókuszkrémmel, csipet sóval habosra verd fel.
Azután keverd hozzá a maradék juharszirupot/édesítőszert, eperdzsemet.
Habzsákba töltve díszítsd vele a muffinok tetejét + egy félbevágott eperrel.
Légmentesen záródó dobozban 1 hétig is eltartható a hűtőben.