Cukkini-répa fasírt

Nekem az egyik nagy kedvencem, többféle verzióban is el szoktam készíteni. Lehet vegán módon, tojás nélkül teljesen, ez azoknak is kedvez, akiknek tojásallergiájuk/intoleranciájuk van. Variálható a fűszerezése, nagyon finom egy kis kaporral is és a különböző lisztekkel is teljes barátságban van, de lehet útifűmaghéjjal, chia mag őrleménnyel is dúsítani.
Remélem nektek is a kedvenceitek közé fog tatozni!
Előkészítési idő: 30'
Sütési idő: 20' az adag mennyiségétől változhat.
Tápanyagtartalom 1 db-ban tojásos, csicseriborsó lisztes verzióval: 60 kcal, fehérje: 3.7 g, zsír: 2 g, szénhidrát: 6.1 g ebből cukor: 5.7 g
Tápanyag tartalom 1 db-ban tojás nélküli, útifű maghéj verzióval: 58.7 kcal, fehérje: 0.72 g, zsÍr: 5.17 g, szénhidrát: 2.1 g
Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
- 600 g cukkini (kb. 2 db)- lehet héjastól is tökreszelőn lereszelve
- 100 g répa, sajtreszelőn lereszelve
- 50 g vöröshagyma apróra vágva
- 100 g csicseriborsó liszt vagy 2 ek. útifű maghéj
- 2 tojás vagy 60 g kókuszszír- összefogja a masszát csak jól ki kell vele is dolgozni a kezünk melegétől eldolgozhatóvá válik majd
- 1 gerezd fokhagyma
- Parajdi vagy himalaya só
- Őrölt bors, ízlés szerint egyéb fűszerek
Elkészítés: A lereszelt cukkinit, répát tegyük egy tálba sózzuk meg, jól keverjük el és hagyjuk állni kb. 15-20', hogy levet engedjen. Alaposan csavarjuk ki és tegyük bele egy keverőedénybe, ahol hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Ezekkel is kidolgozzuk. Serpenyőben kókuszzsírban készítjük, akkor mindkét oldalát kb. 2-2 percig. Sütőben készülő változatában, sütőpapíron készül kb. 160-180 °C -ra hevítsük a sütőt, közel 20-20 percig sütve mindkét oldalát.
Egészségedre! :)