Csirke lasagna

2023.01.20

Legjobb ebben a receptben (azon túl, hogy SIBO és IBS kompatibilis), hogy a maradékot le is fagyaszthatod. Az íze, állaga ugyan olyan szuper marad, ha sütőben melegíted fel újra, mint amikor frissen készült.


Csirke lasagna
Csirke lasagna
  • Főzési idő: 45-50 perc
  • Glutén-, tojás és tejmentesen is elkészíthető
  • SIBO, IBS étrend besorolás: Fázis 2

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g darált csirke
  • 1 gerezd fokhagyma - zúzva
  • 1 újhagyma zöldje - apróra vágva
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só ízlés szerint, bors
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 közepes cukkini
  • 1 bögre (kb. 250 ml) bio/házi és natúr krémsajt vagy vegán változata - az összetevőket nézzük át-
  • 1/4 bögre reszelt parmezánsajt - opcionális

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra
  • Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki zsiradékkal vagy béleld ki sütőpapírral
  • Az olívaolajat egy vas/nemesacél/kerámia (ne használj teflont) serpenyőbe tesszük, és a fokhagymát, zöldhagymát enyhén megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a csirkét, a kakukkfüvet és a sót, és addig pirítjuk, amíg a csirke megpirul.
  • Közben a sárgarépát puhára pároljuk, a vizet lecsurgatjuk, majd a sárgarépát pépesítjük villával vagy krumplinyomóval.
  • Tegyünk egy réteg cukkinit a kibélelt cipóforma aljába. A tetejére tesszük a pépesített sárgarépát és a csirkét.
  • Ezt addig folytatjuk, amíg el nem nem fogynak a hozzávalók. A tetejére cukkini borítás kerüljön, amit kenjünk meg a krémsajttal.
  • Süssük kb. 20 percig, vagy amíg szép aranybarna színt kap.

Jó bélegészséget, étvágyat! Z <3