Citromos kókuszgolyók

2021.05.10

Ez a finom desszert SIBO -ban szenvedőknek szól, de mindenképp megállja a helyét, hisztamin intoleranciában is, hiszen a kettő gyakran párban jár! A citrusféléket nem ajánlott fogyasztani hisztamin intoleranciában, itt ebben a receptben csak a reszelt héjat használjuk, ami nem szokott gondot okozni...

  • Előkészület: 5 perc
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Fázis 1- eliminációs, gyulladáscsökkentő szakasz
  • 1 golyó ( ha 15 db-ot készítesz) 178 kcal I Zs: 15 g I Sz: 14 g I F: 5.4 g 

Hozzávalók 15-20 golyóhoz:

  • 125 g natúr pekándió
  • 150 g jó minőségű kókuszreszelék + amibe a golyókat belehempergeted :)
  • 150 g mandulaliszt
  • 3 ek bio citrom reszelt héja
  • 200 g organikus juharszirup vagy rizsszirup
  • 300 g bio kókuszkrém, Aldiban kapható nagyon jó
  • Ha szereted pici eredeti vaníliát vagy kivonatát is tehetsz bele

Elkészítés:

  1. Késes robotgépben aprítsd fel a pekándiót, de nem csinálj belőle vaj állagút
  2. Egy tálba öntsd ki majd öntsd bele a többi hozzávalót és jól dolgozd össze a masszát
  3. Tedd be a hűtőbe 10-15 percre, hogy jól formázható legyen az állaga
  4. Teáskanálnyi adagokból, vizes kézzel formálj gombócokat, amiket hempergess meg a maradék kókuszreszelékben

Jó egészséget kívánva! Z <3