Caprese saláta pármai sonkával

Előkészülettel együtt, elkészítési idő: 30 perc
1 adag 400 kcal I F: 24 g I Zs: 30 g I Sz: 12 g I Rost: 5 g
Ezt a isteni salátát egy számomra nagyon kedves vendégemnek 'alkottam' meg, remélem a ti tetszéseteket is elnyeri. Egy gyors ebédnek vagy egy csodás nyár estén, egy finom bor mellett, Olaszországban érzed magad :)
Hozzávalók, 4 adaghoz:
30 g friss petrezselyemzöld, 30 lehetőleg friss bazsalikomlevél, 4 ek extra szűz olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 4 ek szűrt víz, ¼ tk só, 8 szelet pármai sonka, 24 szál spárga, Repceolaj vagy sütőspray, 225 g mozzarella (neked jobb lenne a Brindza), 175 g sült kaliforniai paprika (lehet kapni olajban eltett , üveges verziót, a lényeg, minél kevesebb sz@r :) legyen benne. De a szaftban te is meg tudod sütni majd.
Elkészítés:
- Késes turmixgépben dolgozd össze simára a petrezselymet, bazsalikomot, olíva olajat, 4 ek hideg vizet, fokhagymát, és a sót.
- Vágd mindegyik szelet sonkát 3 (összesen 24) hosszúkás csíkra. Minden szál spárgát tekerj be egy-egy sonkacsíkkal.
- Kenj ki egy nagyobb serpenyőt olajjal vagy sütőspray-vel, melegítsd fel és tedd bele a körbetekert spárgákat (ne egyszerre mindet). Forgatva süsd őket 5-6 percig, amíg a sonka meg nem pirul, tányérra szedd ki őket. A kisült szaftban a vékony hasábokra vágott paprikát grillezd/süsd meg. A mozzarellát/brindzát vágd vékony szeletekre és terítsd szét egy tálon. Tedd rá a paprikát és a sonkás spárgákat, majd locsold meg az öntettel.
Aki szeretne paradicsomot is hozzá a válasszon sárga bio koktélparadicsomot, kevésbé savas közeg.
Jó étvágyat! <3