Bögrés kenyér

2020.05.25

Frissen, pillanatok alatt kész kenyér? IGEN! Ráadásul glutén mentes és finom...

Hozzávalók 3-4 szelethez:

  • Előkészítésihez idő: 15 perc
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • 1 bögre kenyér 439 Kcal I Zs: 31 g I Sz: 6 g I F: 35 g 
  • 1 szelet (ha 3 részre vágtad) 146 Kcal I Zs: 10 g I Sz: 2 g I F: 12 g  kcal (jó zsírokban gazdag, alacsony szénhidrát)
  • Fázis 1-2 eliminációs és visszavezetés szakaszában is fogyasztható

  • 2 tk kókuszolaj
  • 1 db nagy tojás
  • 2 ek mandula liszt vagy őrölt dió
  • 3 ek lenmagliszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2 tk víz
  • csipet só

Elkészítés:

  1. Mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a kókuszolajat egy kisebb bögrében. Ebben a bögrében készül majd a kenyér kb. 150 ml-es legyen. 20-30 másodpercig mikrózzuk, azután forgatva a bögrét az olajjal kenjük át jól az oldalát.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a tojást, 2 tk vízzel, a mandulával, lenmaggal, sütőporral és a sóval. Öntsük bele a masszát a bögrébe, egy villával jól keverjük el, hogy az olaj majd a tetejét is bevonja.
  3. Mikrózzuk 1 percig magas fokozaton. Ha a kenyér még nyers állagú, akkor mikrózzuk még további 10-20 másodpercig, de ne süssük túl.
  4. Amikor kész, óvatosan ha szükséges késsel lazítsuk körbe az oldalát, hogy elváljon a bögrétől, majd borítsuk ki egy tányérra. Ha nyúlósnak tűnne az alja, akkor azzal felfele tegyük vissza a bögrébe és süssük még egyszer 10-20 másodpercig.
  5. Borítsuk ki, fordítsuk az oldalára és hagyjuk hűlni pár percig, majd vágjuk  fel 3-4 kis körszeletre.

Jó étvágyat! Z :)