Frissen, pillanatok alatt kész kenyér? IGEN! Ráadásul glutén mentes és finom...
Hozzávalók 3-4 szelethez:
Előkészítésihez idő: 15 perc
Gluténmentes
Tejmentes
1 bögre kenyér 439 Kcal I Zs: 31 g I Sz: 6 g I F: 35 g
1 szelet (ha 3 részre vágtad) 146 Kcal I Zs: 10 g I Sz: 2 g I F: 12 g kcal (jó zsírokban gazdag, alacsony szénhidrát)
Fázis 1-2 eliminációs és visszavezetés szakaszában is fogyasztható
2 tk kókuszolaj
1 db nagy tojás
2 ek mandula liszt vagy őrölt dió
3 ek lenmagliszt
1/2 tk sütőpor
2 tk víz
csipet só
Elkészítés:
Mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a kókuszolajat egy kisebb bögrében. Ebben a bögrében készül majd a kenyér kb. 150 ml-es legyen. 20-30 másodpercig mikrózzuk, azután forgatva a bögrét az olajjal kenjük át jól az oldalát.
Egy kisebb edényben keverjük össze a tojást, 2 tk vízzel, a mandulával, lenmaggal, sütőporral és a sóval. Öntsük bele a masszát a bögrébe, egy villával jól keverjük el, hogy az olaj majd a tetejét is bevonja.
Mikrózzuk 1 percig magas fokozaton. Ha a kenyér még nyers állagú, akkor mikrózzuk még további 10-20 másodpercig, de ne süssük túl.
Amikor kész, óvatosan ha szükséges késsel lazítsuk körbe az oldalát, hogy elváljon a bögrétől, majd borítsuk ki egy tányérra. Ha nyúlósnak tűnne az alja, akkor azzal felfele tegyük vissza a bögrébe és süssük még egyszer 10-20 másodpercig.
Borítsuk ki, fordítsuk az oldalára és hagyjuk hűlni pár percig, majd vágjuk fel 3-4 kis körszeletre.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.
Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.