Best of kelkáposzta saláta

2020.12.22

Ünnepi ételek sorozat, újabb része... Szilveszterkor a virsli, malachúsi mellé is csúcs szuper választás.

Ha eddig nem volt a kedvenc eledeled, akkor ennek adj 1 esélyt! :) 

Rendkívül hasznosak a szervezetünk számára a káposztafélék, és ez a változata nagyon finom köretként ütősebb húsételek mellé, de önmagában is kiváló választás.

  • Előkészület: 10 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • 1 adag (6 részre osztva) 203 Kcal I Zs: 12g I Sz: 21g I F: 6 g 

Hozzávalók:

  • 400 g fodros kel vagy bármelyik más kelkáposzta változat
  • 1 db savanykásabb alma (én nem hámozom meg), vékony cikkekre vágva
  • 43 g dió, megpirítva
  • 32 g cukrozatlan aszalt vörösáfonya, vízben kiáztatva
  • 32 g feta sajt -vagy növényi változata, de el is hagyhatod-, felkockázva

A vinegrette mártáshoz:

  • 32 g olívaolaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 ek bio almaecet
  • 2 ek organikus méz
  • Ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

  1. Vágd fel a nagyobb darabokra a káposzta leveleket és tedd bele egy üveg salátás tálba. Kevés olívaolajat adj hozzá és a kezeddel nyomkodva, dolgozd bele a levelek rostjaiba. Tedd félre.
  2. Egy másik üvegtálkában keverd össze a mártáshoz valókat, majd öntsd rá a káposztára és jól dolgozd össze.
  3. Szórd meg a tetejét a sajttal, almával, áfonyával és gyengéden keverd össze.
  4. Hagyd hideg helyen állni minimum 20 percet fogyasztás előtt.

Jó étvágyat kívánok! <3