Bellának :) tojásból készült reggelire vagy vacsorára való.                            Tojás muffin

2019.09.03


Elkészítési idő: 55 perc

Tápanyag tartalom 1 db (kolbásszal, cheddarral számolva): 116.8 Kcal   F: 9.1 gr.   Zs: 10.38 gr.   Szénhidrát: 2.08 gr.

Hozzávalók 9 darabhoz:

- 4 egész bio tojás + 5 -6 fehérje, felverve

- 150 gr. bio vagy házi sonka, bacon, kolbász felaprítva vagy pörkölt maradék ledarálva

- 1 nagy fej lila/fehér hagyma vagy snidling, apróra kockázva

- 1 bio kaliforniai paprika, apróra kockázva

- 100 gr. bio cheddar/gouda/brindza sajt (elhagyható)

- só, bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180° a muffin sütő formát pedig bio sütőolaj spray-vel fújjuk be vagy kenjük ki kókusz olajjal, esetleg papír kapszlival béleljük ki.

2. A felaprított húsi félét tegyük először a forma aljára, utána a hagymát, paprikát, sajtot, majd a borssal, sóval elkevert tojás következik, úgy hogy a massza a forma 3/4- ig érjen.

3. Az előmelegített sütőben kb. 25-30'-ig vagy tűpróbáig sütjük.

Másnap, kihűlve is finom, idénysalátával vagy házi savanyú káposztával nagyon jó párosítás.