Bellának :) tojásból készült reggelire vagy vacsorára való. Tojás muffin
Elkészítési idő: 55 perc
Tápanyag tartalom 1 db (kolbásszal, cheddarral számolva): 116.8 Kcal F: 9.1 gr. Zs: 10.38 gr. Szénhidrát: 2.08 gr.
Hozzávalók 9 darabhoz:
- 4 egész bio tojás + 5 -6 fehérje, felverve
- 150 gr. bio vagy házi sonka, bacon, kolbász felaprítva vagy pörkölt maradék ledarálva
- 1 nagy fej lila/fehér hagyma vagy snidling, apróra kockázva
- 1 bio kaliforniai paprika, apróra kockázva
- 100 gr. bio cheddar/gouda/brindza sajt (elhagyható)
- só, bors
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180° a muffin sütő formát pedig bio sütőolaj spray-vel fújjuk be vagy kenjük ki kókusz olajjal, esetleg papír kapszlival béleljük ki.
2. A felaprított húsi félét tegyük először a forma aljára, utána a hagymát, paprikát, sajtot, majd a borssal, sóval elkevert tojás következik, úgy hogy a massza a forma 3/4- ig érjen.
3. Az előmelegített sütőben kb. 25-30'-ig vagy tűpróbáig sütjük.
Másnap, kihűlve is finom, idénysalátával vagy házi savanyú káposztával nagyon jó párosítás.