Bazsalikom pesto

2022.11.15

Élvezd ezt az alacsony FODMAP-tartalmú bazsalikomos pestót különféle ételekhez. Fokhagymamentes, tökéletes pesto az érzékeny pocaknak is :)

Alacsony Fodmap bazsalikom pesto
Alacsony Fodmap bazsalikom pesto
  • Főzési idő: 15 perc
  • Szószok, mártások
  • Étrend típusa: tojásmentes, gluténmentes, gabonamentes, alacsony FODMAP, vegetáriánus
  • Fogyasztható: Fázis 2 szakaszában

Hozzávalók kb. 360 ml-hez:

  • 2 bögre (1 bögre 240 ml) bazsalikomlevél
  • 1/3 bögre fenyőmag, enyhén megpirítva
  • 1/3 bögre finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 tk őrölt paprika
  • ½ bögre fokhagymás olívaolaj
  • Só ízlés szerint
  • Extra olívaolaj a tetejére öntve, ha tárolni szeretnéd


Elkészítés:

  1. A bazsalikomleveleket, fenyőmagot, parmezánt és a borsot aprítógépbe tesszük. Meglocsoljuk néhány evőkanál fokhagymás olívaolajjal. Pörgessük addig, amíg a keverék el nem kezd összeállni, majd lassan, vékony sugárban öntsük bele a maradék olívaolajat. Minél tovább kevered, annál finomabb lesz a pesto. Ha inkább egy 'testes' pestót szeretnél, rövidebb ideig turmixold. Kóstold meg, és ennek megfelelően ízesíts még sóval.
  2. A pesto azonnal használatra kész. Ha nem kell azonnal felhasználnod, öntsd egy sterilizált üvegbe, majd önts rá extra olívaolajat, amíg el nem fedi. Ez segít megakadályozni, hogy a pesto megbarnuljon.
  3. A pesto egy hétig eláll a hűtőben, ha olajjal lefedjük, vagy igény szerint lefagyasztható és kiolvasztható.

Szeretettel: Z<3