Étrend típusa: tojásmentes, gluténmentes, gabonamentes, alacsony FODMAP, vegetáriánus
Fogyasztható: Fázis 2 szakaszában
Hozzávalók kb. 360 ml-hez:
2 bögre (1 bögre 240 ml) bazsalikomlevél
1/3 bögre fenyőmag, enyhén megpirítva
1/3 bögre finomra reszelt parmezán sajt
1 tk őrölt paprika
½ bögre fokhagymás olívaolaj
Só ízlés szerint
Extra olívaolaj a tetejére öntve, ha tárolni szeretnéd
Elkészítés:
A bazsalikomleveleket, fenyőmagot, parmezánt és a borsot aprítógépbe tesszük. Meglocsoljuk néhány evőkanál fokhagymás olívaolajjal. Pörgessük addig, amíg a keverék el nem kezd összeállni, majd lassan, vékony sugárban öntsük bele a maradék olívaolajat. Minél tovább kevered, annál finomabb lesz a pesto. Ha inkább egy 'testes' pestót szeretnél, rövidebb ideig turmixold. Kóstold meg, és ennek megfelelően ízesíts még sóval.
A pesto azonnal használatra kész. Ha nem kell azonnal felhasználnod, öntsd egy sterilizált üvegbe, majd önts rá extra olívaolajat, amíg el nem fedi. Ez segít megakadályozni, hogy a pesto megbarnuljon.
A pesto egy hétig eláll a hűtőben, ha olajjal lefedjük, vagy igény szerint lefagyasztható és kiolvasztható.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.
Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.