Alma ropogós

2020.11.10

Napi 1 alma, az orvost távol tartja! Emlékeztek erre a mondásra? És igen, azért van igazság alapja... Kevés embert ismerek, aki nem szereti az almát, nyersen, sütve, főzve, kompótnak...akárhogy, mint Gombóc Artúr a csokival. Hisztamin étrendben a fogyasztása a természetes quercetin tartalma miatt is ajánlott, de ez a morzsasüti szerű verzióját, szerintem a családból mindenki imádni fogja!

Fogyaszthatod a hisztamin és a bélflóra regeneráló diéta bármelyik szakaszában.

  • Előkészület: 20 perc
  • Sütési idő: 30+20 perc
  • 1 szelet 166 Kcal I Zs: 10 g I Sz: 16 g I F: 3.5 g 

Hozzávalók 8 szelethez:

Töltelékhez:

  • 60 ml zsíros bio kókusztej
  • 10 ml bio vanília kivonat vagy 1/4 vanília rúd kikapart belseje
  • 30 ml juharszirup
  • 1 ek kókuszvirág cukor
  • 1/2 tk tápióka vagy nyílgyökérliszt
  • 440 g hámozott és cikkekre vágott Gála alma

Morzsához:

  • 56 g szobahőmérsékletű bio vaj vagy kókuszolaj
  • 28 g kókuszliszt
  • 48 g mandulaliszt
  • 18 g kókuszvirág cukor
  • Csipet só
  • 32 g durvára vágott natúr pekándió vagy mandula (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190°&-ra. Kenj ki egy 20x20 cm sütőformát kókuszzsírral vagy sütőspray-vel.
  2. A töltelékhez, keverd össze a kókusztejet, vaníliát, szirupot, cukrot és a tápióka keményítőt egy tálban. Tedd bele az almaszelteket és óvatosan, de alaposan forgasd bele, hogy mindenhol bevonja.
  3. A morzsához, keverd össze a vajat, kókusz-, és mandulalisztet, cukrot, sót, pekándiót, ha használsz hozzá. Jól dolgozd el egy fakanállal.
  4. Önts bele először a kikent formába az almás keveréket és süsd 30 percet. Azután vedd ki, szórd rá a morzsa öntetet egyenletesen és süsd még tovább kb. 20 percet, vagy amíg szép barna nem lesz a teteje. Melegen tálald.

Jó étvágyat!