Alma-Répa-Zeller-Kurkuma dzsúsz

2021.09.14

Egyre nagyobb a hőmérséklet különbség az ősz beálltával, hűvös éjszakák, hajnalok még meleg nappalok váltják egymást. Ez az évszakváltás, hőmérséklet ingadozás hatással van a biológiai óránkra, immunrendszerünkre, ilyentájt már azokból a télálló idényzöldségekből készült ételeket kívánjuk általában, amik belülről 'melegítenek' is. Ezek az ételek, italok jótékony hatással bírnak az emésztőrendszer működésére is, ezen belül a máj regenerálásra és funkcióra.

Szóval dobjunk össze egyszerűen és gyorsan, egy finom gyógyitalt!

  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Fázis 1 és 2 állapottól függően
  • Glutén, tej, tojásmentes

Hozzávalók kb. 1.7 dl-hez:

  • 1/2 nagyobb cékla vagy 1 kisebb
  • 1 szárzeller
  • 1/2 citrom
  • 1/2 alma
  • kb. 2.5 cm friss gyömbér és kurkuma (ha nincs akkor por)
  • kb. 120 ml szűrt vagy ásványvíz

Elkészítés: 

  1. Turmix vagy gyümölcsprés gépben daráld le a hozzávalókat. Ha a nagyobb rosttartalom a turmixolásnál bántja az emésztőrendszeredet, akkor szűrön passzírozd át.
  2. Hígítsd fel a vízzel.

Tipp: A céklalé természetes hashajtóként is működik. A gyömbér és a kurkuma erősíti a hashajtó hatást, és növeli a keverék gyulladáscsökkentő erejét. Naponta csak körülbelül 1⁄2 céklát fogyassz, ha még soha nem próbáltad ki a belőle készült levet, és figyeld meg milyen hatással van rád, mielőtt nagyobb mennyiséget innál.

Jó egészséget kívánok! Z <3