Alma-Répa-Zeller-Kurkuma dzsúsz
Egyre nagyobb a hőmérséklet különbség az ősz beálltával, hűvös éjszakák, hajnalok még meleg nappalok váltják egymást. Ez az évszakváltás, hőmérséklet ingadozás hatással van a biológiai óránkra, immunrendszerünkre, ilyentájt már azokból a télálló idényzöldségekből készült ételeket kívánjuk általában, amik belülről 'melegítenek' is. Ezek az ételek, italok jótékony hatással bírnak az emésztőrendszer működésére is, ezen belül a máj regenerálásra és funkcióra.
Szóval dobjunk össze egyszerűen és gyorsan, egy finom gyógyitalt!

- Elkészítési idő: 10 perc
- Fázis 1 és 2 állapottól függően
- Glutén, tej, tojásmentes
Hozzávalók kb. 1.7 dl-hez:
- 1/2 nagyobb cékla vagy 1 kisebb
- 1 szárzeller
- 1/2 citrom
- 1/2 alma
- kb. 2.5 cm friss gyömbér és kurkuma (ha nincs akkor por)
- kb. 120 ml szűrt vagy ásványvíz
Elkészítés:
- Turmix vagy gyümölcsprés gépben daráld le a hozzávalókat. Ha a nagyobb rosttartalom a turmixolásnál bántja az emésztőrendszeredet, akkor szűrön passzírozd át.
- Hígítsd fel a vízzel.
Tipp: A céklalé természetes hashajtóként is működik. A gyömbér és a kurkuma erősíti a hashajtó hatást, és növeli a keverék gyulladáscsökkentő erejét. Naponta csak körülbelül 1⁄2 céklát fogyassz, ha még soha nem próbáltad ki a belőle készült levet, és figyeld meg milyen hatással van rád, mielőtt nagyobb mennyiséget innál.
Jó egészséget kívánok! Z <3